Özgür Özel’den Bahçeli’nin Pervin Chakar sözlerine: Pişman değilim, Tayyip Bey’e sorsun!

Yayın tarihi: 23 Kasım 2023 Perşembe 11:39 am - Güncelleme: 23 Kasım 2023 Perşembe 11:39 am

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Soprano Pervin Chakar’ın elini öptüğü olayla ilgili açıklama yaptı. Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin hedef aldığı olayla ilgili, “TRT Kurdi’de Pervin Hanım en çok çıkan sanatçılardan bir tanesi. Örneğin Devlet Bey bundan rahatsız oluyorsa Tayyip Bey’e sorsun” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sanatçı Pervin Chakar’ın konserine gitmesi ve konser de çiçek verip elini öpmesi hakkında açıklamada bulundu. Özel, Devlet Bahçeli’nin “Eli öpülecek hanımefendiler arıyorsanız, Meclis’teki AKP ve MHP grubundaki hanımefendilere bakın” sözlerine ise TRT Kurdi’ye en çok çıkan sanatçılardan biri. Devlet Bey bundan rahatsız oluyorsa Tayyip Bey’e sorsun” yanıtını verdi. Özel konserden sonra yandaş medyanın kendisini hedef almasıyla ilgili ise, “Çiçek verirken bir sanatçıya gösterilmesi gereken ilgi ve nezaket olarak öyle yaptım” ifadelerini kullandı.

Bahçeli Erdoğan’a kapıyı kapattı!

“PERVİN HANIMLA GİTME PLANIMIZ YOKTU”

Özel, konserde Pervin Buldan’la poz vermesiyle alakalı da, “Yani Pervin Hanım’la gitme planımız yoktu ama bundan hiçbir rahatsızlık duymadım” ifadelerini kullandı.

Özel’in, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajın ilgili bölümü şöyle:

“SANATÇIYA SAYGI GÖSTERDİM”

Pervin Chakar ile elini öperken verdiğiniz fotoğraf çok tartışıldı. Sonrasında Chakar’ın siyasi görüşleriyle ilgili haberler yapıldı. Siz bu görüşlere ve tartışmalara nasıl bakıyorsunuz?

“Oraya giderken Sezgin Tanrıkulu, “Böyle bir konser var, dünya çapında önemli bir soprano ve Kürtler de böyle bir sopranonun dünya çapında tanınmasından çok mutlu. Mutlaka izlemenizi öneririm” dedi. Gidebileceğimi söyledim. Sonra bana Pervin Buldan’ın da geleceğini söylediler. Hiçbir mahsuru olmadığını, söyledim. Gittik, kendi parti protokollerimizde oturduk. Hatta bekleme odasında birlikte çay içtik. Ayrılırken Pervin Hanım’ı da yolcu ettim. Sonra “Pervin Buldan ile konsere gittiler” diye haber oldu. Yani Pervin Hanım’la gitme planımız yoktu ama bundan hiçbir rahatsızlık duymadım. Pervin Chakar’ı da izledim ve çiçek verdim. Çiçek verirken bir sanatçıya gösterilmesi gereken ilgi ve nezaket olarak öyle yaptım. Hiç de pişman değilim. Ayrıca birileri buradan bir şey üretmeye çalışıyor. TRT Kurdi’de Pervin Hanım en çok çıkan sanatçılardan bir tanesi. Örneğin Devlet Bey bundan rahatsız oluyorsa Tayyip Bey’e sorsun “Pervin Hanım niye çıkıyor?” diye. Pervin Hanım’ın o ifadeleri de Türkiye’deki bir Kürt devleti için kullanmadığı çok açık. Erdoğan da zaman zaman “Irak Kürdistanı” ifadesini kullanıyor. Ben kendisini bir sanatçı olarak ve Kürt vatandaşların gurur duyduğu bir sanatçı olarak, yurtdışında başarılı bir sanatçı olarak elini nezaketen öptüm. Burada da hiçbir pişmanlığım yok. CHP’nin Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüyle, terörle mücadele konusundaki hassasiyeti ortadadır. Bu konuda son derece netiz. Altı oka, kurucu değerlere, üniter yapıya hassasız. Meseleyi çarpıtmaya çalışmaları yakışıksız.”

Kaynak: TELE1