Özgür Özel’den AKP’nin kanun teklifine sert tepki! “Günah torbası”

Yayın tarihi: 14 Aralık 2022 Çarşamba 2:22 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2022 Çarşamba 2:22 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’nin hazırladığı üç maddelik torba kanun teklifi hakkında, “Üçünü birden bir torbaya sokarak bir günah torbasıyla karşı karşıyayız” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Özgür Özel, meclisin bütçe görüşmeleri sırasında çok istisna durumlar dışında yalnızca bütçe ile ilgili düzenlemeler yapması gerektiğini belirttikten sonra AKP’nin dikkatler bütçe görüşmeleri üzerinden hazırladığı torba kanun teklifini eleştirdi.
Torba yasa teklifini “günah torbası” olarak niteleyen Özel şu eleştirileri yöneltti:

“BÜTÜN GÜNAHLARI BU TORBADA İŞLEYELİM”

“Bugüne kadar Meclis’e yollanmış Anayasa’ya en aykırı torba kanun. Neden? Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği, biraz sonra ifade edeceğim üç çok önemli her birisi ne zaman Türkiye’nin gündemine gelse kıyametin kopacağı üç ayrı maddeyi aynı anda taşıyor. Anayasayı ihlal torbası yapmışlar. Anayasa’yı ihlal etmek için özel torba kanun yapmışlar. Demişler ki biz farklı zamanlarda üç ayrı günah işleyip bunun tartışmasından muhattap olmayalım. Bütün günahları bu torbada işleyelim. Anayasa’yı üçünü birden burada yapalım. Ne kadar gürültü çıkarsa çıksın nasılsa unutulur gider. Böyle bir anlayışla bir günah torbası, bir suç torbası, bir anayasayı ihlal torbasıyla karşı karşıyayız.

ZEYTİNLİKLER, SENDİKALAŞMA, LİMANLAR

Aynı torbada hem zeytinlikleri maden aramaya açıyorlar. Yine aynı torbanın içinde işçilerin sendikalaşma hakkının önüne anayasal ihlaller yapıyorlar ve işçilerin Anayasa Mahkemesi yüzde biri fazla bulmuş iptal etmiş, onu yüzde ikiye çıkartıyorlar. Yine aynı torbada limanları ihalesiz bir şekilde şimdi işletenlere süreyi 49 yıla tamamlıyorlar. Yani iktidardan gidiyoruz ama ihaleyi süresiz uzatıyoruz diyorlar. Bu üçünde de Anayasa Mahkemesi’nin istikrarlı kararları var ve üçünü birden bir torbaya sokarak bir günah torbasıyla karşı karşıyayız.”

AKP’nin kanun teklifine tepki gösteren CHP’li vekil Erdoğan’a eski fotoğrafını hatırlattı