AKP’nin kanun teklifine tepki gösteren CHP’li vekil Erdoğan’a eski fotoğrafını hatırlattı

Yayın tarihi: 14 Aralık 2022 Çarşamba 12:40 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2022 Çarşamba 12:40 pm

AKP’nin hazırladığı torba yasa teklifinin sendikal faaliyetleri kısıtladığı değerlendirmesinde bulunan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Sayın Erdoğan, bir an önce İstanbul’da grev önlüğü giydiğiniz günleri hatırlayın ve o günlere dönün” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, AKP milletvekillerinin imzalarıyla hazırlanan Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN’A GREV ÖNLÜĞÜ GİYDİĞİ GÜNLERİ HATIRLATTI

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Yıldırım Kaya, söz konusu düzenlemenin sendikal faaliyetlere kısıtlama getirdiği değerlendirmesinde bulundu.
Kaya, hazırlanan kanun teklifi hakkında “Yeni sendikalarının kurulmasının önü kapatılıyor. Mevcut sendikalardan yüzde 2 barajını aşamayanlar üye kaybedecek. Üye kaybeden sendikalar uzun vadede kapanacak. Kamu emekçileri ekonomik nedenlerle istemedikleri sendikalara üye olmak zorunda kalacak ve ayrılamayacak. Kanun teklifinin yasalaşması durumunda 231 sendikanın 188’i kapanmayla yüz yüze kalacak. Erdoğan daha önce grev yapan bir sendika üyesiyken, bugün grevleri yasaklayan ve engelleyen bir isim haline geldi. Sayın Erdoğan, bir an önce İstanbul’da grev önlüğü giydiğiniz günleri hatırlayın ve o günlere dönün” şeklinde konuştu.

Meclis’te ‘Torba yasa’ gerilimi! “Aleviler Müslüman, sen Hıristiyansın” dedi sonra pişman oldu