Özgür Özel: Örgütümüz çarşaf listeden taviz vermesin

Yayın tarihi: 18 Eylül 2023 Pazartesi 3:34 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2023 Pazartesi 3:53 pm

Genel Başkan adayı olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, İzmir’deki kongreyle başlayan tartışmaların blok liste-çarşaf liste tartışması olduğunu, örgütün çarşaf listeden taviz germemesi gerektiğini söyledi.

Genel Başkan adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, eski Başbakan Yardımcısı ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, İzmir Kongresi’nde konuşma yaptığı sırada başlayan kendisine yönelik protestoların blok liste-çarşaf liste tartışması olduğunu belirterek örgütün çarşaf listeden taviz vermemesi gerektiğini söyledi.

Özel şu ifadeleri kullandı:

“Kongrelerde basına yansıyan tartışmalı durumun blok liste – çarşaf liste tartışmalarından kaynaklandığı ve hiçbirimizin hoşuna gitmeyen olaylar olduğunu ifade etmeliyim. Biz temel yaklaşım olarak çarşaf listeyi savunuyoruz ve çarşaf listeden örgütümüzün taviz germemesi gerektiğini, delegenin iradesini yansıtmasının çarşaf liste olduğunu, farklı görüşler olabilir ama bu farklı görüşlerin kürsüde ifade edilip oylamayla karara bağlanması lazım. Bunun ötesine geçen görüntüler hepimizi üzüyor ve partimize fayda sağlamıyor.”

Özgür Özel’in tepki gösterdiği Kuveytli yazardan Atatürk ve Türk Halkı’na çirkin saldırı