Özgür Özel’den çağrı: Bir yol bulunsun, Türkiye bu cendereden kurtulsun

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2024 Cumartesi 12:34 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2024 Cumartesi 2:18 pm

Haber: TELE1 ANKARA | BURCU YILDIRIM

Ankara’da belediye başkanlarıyla görüşen CHP lideri Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesine ilişkin soruları yanıtladı, “Bir yol bulunsun, Türkiye bu cendereden kurtulsun” çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ziyaretlerini sürdürüyor.

Özel, Ankara’da 2 Mayıs’ta AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la, 3 Mayıs’ta da önce HDP Eş Genel Başkanları sonra eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü.

Özel bugün de (4 Mayıs) Ankara Büyükşehir Belediyesi merkez binasında Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’la görüştü. Özel ve Yavaş daha sonra Ankara ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri ile toplantıya girdi.

MANSUR YAVAŞ’TAN İLK YORUM

Toplantı sonrası Özel ve Yavaş ortak açıklama yaptı. Mansur Yavaş, Erdoğan-Özel görüşmesini olumlu bulduğunu, bu sayede belediyenin sorunlarını çözüleceğini söyledi.

ERDOĞAN SORUSUNA ‘KAVALA-GEZİ’ ÇAĞRISIYLA YANIT

Özel bir açıklama yaparak “Biz gücü elimize geçirince şımaranlardan değiliz, kibire kapılanlardan değiliz, yukarıdan bakanlardan olmayacağız. Biz belediye meclisine eşimizi dostumuzu işe sokmak için değil, kimsesizlerin kimsesi olmak için girdik” dedi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmenizde Gezi tutukluları, Osman Kavala konusunun gündeme geldiği konuşuluyor” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Bu konuda en yoğun beklenti Türkiye’nin ekonomisi iyi gitsin isteyen herkesi beklentisi. Çünkü Gezi davasında hem AYM hem AİHM kararı ayrı ayrı uygulanmadığı için insanlar önünü göremediği için yabancılar Türkiye’ye yatırım yapmıyor. Sayın Erdoğan’a özellikle Tayfun Kahraman’ın Bülent Arınç ve kendisiyle yaptığı konuşmayı satır satır hatırlattım. ‘Bülent Arınç’la görüştüğünde siz yurt dışındaydınız. Eğer ‘Cumhurbaşkanı dönmesin, bakanlar istifa etsin, yönetimi bize bırakın’ dedilerse hiçbirini dışarı çıkarmayın, bu darbe girişimidir’ dedim. Ama ne demişlerdi; ağaçları kesmeyin, buraya kışla yapmayın, bir de gaz fişeğini silah gibi kullanmayın. Bu talepler son derece masum talepler. Tayfun Kahraman sonra Erdoğan’la görüştü. ‘Görüşme olumlu geçti, ağaçlar kesilmeyecek, yargı kararını beklenecek’ demiş birisi içeride yatmamalı. AİHM kararına rağmen inatlaşılmamalı, AYM kararına rağmen bir milletvekili içeride tutulmamalı.

Ben geçtiğimiz günlerde AKPM’de tam günlük temaslar yaptım. Konseyde konuştum, çok sayıda devlet başkanıyla görüştüm. Türk heyetini de ziyaret ettim. 18 kişiler; ‘Ağzımızı açsak karşımıza Kavala çıkıyor’ diyorlar. Saati soruyorsun ‘Sen önce Kavala’yı çıkar’ diyorlar. AİHM kararına uyulmayınca bize adım attırmıyorlar. Türk delegasyonu her partiden oluşuyor. Kavala burada hapis, Meclisimizin en seçkin 18 vekili orada hapis. Yargı talimat almasın. Yargı talimatı kendi vicdanından alınsın. En doğrusunu hukukçular bilir. Ama bir yol bulunsun, Türkiye bu cendereden kurtulsun.

(‘Hasta tutuklular’ yanıtı) İki partinin genel başkanının yapmış olduğu görüşmede ben kendi düşüncelerimi söyleyebilirim. Ben büyük dramı anlattım talebimizi ilettim ancak kendisinin değerlendirmesini kamuoyuyla paylaşmam doğru olmaz.

Erdoğan ziyareti sonrası kritik zirve! Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de görüştü

‘EĞER HÜKÜMET KANADINDAN OLUMLU YAKLAŞIM OLURSA…’

Yavaş, bir gazetecinin, “Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizin de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşeniz olacak mı ve ne zaman olacak?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Tabii ki kamuoyu gibi ben de olumlu buluyorum. Özellikle CHP’nin birinci parti olduktan sonra özellikle bu gerilimi ortadan kaldırıcı yaklaşımı kamuoyu tarafından da çok olumlu karşılandı. Sayın Genel Başkanımızın yaptığı konuşmada belediyelerin sorunları da Sayın Cumhurbaşkanı’na anlatıldı. Önümüzdeki günlerde bizim de bakanlıklarla ilgili bazı bekleyen yazılarımız var. Onlarla ilgili eğer görüşmenin sonucu olumlu olursa biz de olumlu sonuç bekliyoruz. Olumlu sonuçlanmazsa sonrasına tekrar bir randevu istemeyi düşünebilirim. Görüşmenin sonucu inşallah iki taraftan da olumlu olur diye bekliyorum. Eğer hükümet kanadından olumlu bir yaklaşım olursa zaten problemlerimiz çözülecek o zaman görüşmeye gerek kalmayacak.”

KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ: ‘HİÇ BU KADAR KEYİFLİ YEMEK YEMEMİŞTİK’

(Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi) “Ahlatlıbel’de Sayın Genel Başkanımız ile hem çok faydalı, hem bugüne kadar en rahat ve en keyifli yemeğimizi yedik birlikte. İki taraf da kazanan tarafta sonuçta. CHP kazanınca mevcut genel başkanı da bir önceki genel başkanı da keyifleniyor. Çok keyifli bir sohbet oldu. Tabi ki hem Sayın Meclis Başkanın hem de Sayın Cumhurbaşkanıyla yaptığımız görüşmeyle ilgili kendisine bilgi verdim. Detayları, önemli bir kısmını paylaştım. Kendisinin görüşlerini aldım. O Twitter meselesiyle ilgili ben onu hiç üstüme almamıştım. Almamakla da doğru yapmışım. Sayın Genel Başkanı telefonla aradığımda görüşmeyle ilgili zaten bana önerilerde bulundu.

Şu söylenebilir, şunu söylerlerse bunu hatırlatmayı unutmazsak iyi olur dediğine göre görüşmeyi yanlış bulmuyor. Yoksa benim söyleyecek bir sözüm yok, niye gidiyorsunuz derdi. O yüzden ben öyle genel başkanlar her tweeti üstüne almazlar, ikincisi dün de kendisiyle yaptığım görüşmenin değerlendirmesinde, kendisinin son derece yapıcı, katkı verici, geleceğe dönük de ışık tutucu bir yaklaşımı vardı. Sorun alanımız yok Sayın Genel Başkanla, bundan sonra parti ile ilgili, partinin geleceğiyle ilgili, partinin iktidara gelmesiyle ilgili umutlarımız var. Bu konuları konuştuk. Dediğim gibi ben Sayın Genel Başkan ile 8,5 yıl Genel Başkan ve grup başkanvekili marjında görüşmelerimiz oldu. Çok defa yemek yedik. Bu kadar keyifli bir yemek hiç yememiştik.”

Kaynak: HABER MERKEZİ