Siyasiler oy kullanmak için sandık başına gitti

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 10:24 am - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 4:53 pm

Haber: CEREN URAL

Demokrasi şöleni başladı. Siyasiler oylarını kullanmaya başladı. CHP Lideri Özgür Özel Manisa’da, İYİ Parti lideri Meral Akşener, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve MHP lideri Devlet Bahçeli Ankara’da, TİP lideri Erkan Baş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise oyunu İstanbul’da kullandı.

Türkiye 31 Mart Yerel Seçimleri için sandık başına gitti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu’nda eşi ve kızıyla oyunu kullandı. Özel oy verme işleminden sonra açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı

ÖZEL: SİLAHLARDAN UZAK DURUN

Türkiye genelinde yüzde 98.5 oranında sandık başında görevlilerinin olduğunu söyleyen Özel şu açıklamalarda bulundu:

“Vatandaşlarımız ülkenin 5 yıllık geleceğindeki yerel yöneticilerini seçmek için sandık başındalar. Bu demokrasi şölenine katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Hangi partiden olursa olsun aday olan ve seçmenden oy isteyen herkese başarılar diliyoruz. Seçim geçmiş süreçlerde siyasi tartışmalar oldu. Şikayet ettiğimiz haksızlıklar oldu. Ancak çok büyük aksilikler olmadan kazalar olmadan çok üzücü olayla olmadan bu güne kadar geldik. Dün Bursa’da yaşanan bir olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allahtan rahmet diliyoruz. YSK’yı takip ediyoruz. Sayın başkan seçimin şu ana kadar sorunsuz ilerlediği söyleniyor. Zaman zaman seçimlerde tansiyon yükselebilir istenmeyen olaylar ortaya çıkabilir herkes bugün sakinliğini korumaları gerektiğini temenni ediyorum. Sandıklar açıldığı andan sonuçlar ilan edilene kadar özellikle kazanma sevinciyle kutlamalarla ilgili noktada tüm vatandaşlarımızı en önce silahlardan uzak durmaya davet ediyoruz. Böylesi günlerde olmadık bir sevinç gösterisinde kullanılan bir kurşun bir hayatın bir evladımızın kaybedilmesine sebebiyet verebiliyor. Partimize mensup veya bize oy atıp sonuçlardan memnun olacak kişiler elbette sevinç gösterileri olacaktır taşkınlıktan uzak durmayı bu seçimin kaybedeninin olmadığını hatırlatmak isterim. Sevinç gösterisinde başkasını üzmek Türkiye’nin beraberliğine hasar verir. Sandıkta 20-30 milyon kişiyiz ama yarın 84 milyon kişiyiz. Yüz yüze bakacağız. Seçim geride kalacak hep birlikte önümüze bakacağız. Dilimiz döndüğünce kampanyamızı yaptık. Bundan sonra karar milletin ve bu karara saygılı olacağız. Bundan sonraki süreci de dikkatle takip ediyoruz. Türkiye genelinde yüzde 98.5 oranında birinci sandık görevlilerin yerlerinde olduklarını ortaya çıkan boşlukları yedek arkadaşlarımızla doldurduk. Adayımızın olduğu hiç bir yerde eksik sandık görevlimiz yok. Oy sandığa atılana kadar vatandaşın namusudur. Atıldıktan sonra hangi partiye atıldıysa o partinin namusudur. O şekilde korunacak. Bundan sonraki süreçte hep birlikte başarılı olacağımızı düşünüyorum. ”

KILIÇDAROĞLU OYUNU EŞİYLE BİRLİKTE KULLANDI

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara’da oyunu eşiyle birlikte kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Oyumuzu kullandık. Partimize gerekli desteği verdik. Böylesine güzel bir günde oy kullanmak da güzel bir şey” ifadelerini kullandı.

MERAL AKŞENER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

TÜLAY HATİMOĞULLARI

DEM Parti Eş Genel Başkanı ve Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç da Çukurova ilçesindeki Ayşe Atıl İlkokulu’nda 1057 numaralı sandıkta oy verdi. Oruç, oy verme işleminin ardından gazetecilere, seçim sonuçlarının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Bir kez daha çağrılarını yenilediklerini ifade eden Oruç, “Lütfen her yerde gidelim oylarımızı kullanalım. Oylarımızı kullanmakla yetinmeyelim, sandıklarımıza hep birlikte sahip çıkalım. Kulağımıza gelen bazı şeyler oluyor. Bununla ilgili oyumuzu kullanmak kadar, oyumuzu korumak, sayımlarda doğru sayılmasını sağlamak, bu incelemeleri ve gözlemleri yapmak üzere hep birlikte değerli halklarımıza buradan çağrımızı yineliyoruz” diye konuştu.

MANSUR YAVAŞ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Ankara’da Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra konuşan Yavaş, ”Oylarımızı kullandık. Ankara için hayırlı uğurlu olsun inşallah. Seçimlerin sonucu hakkında hiçbir tereddüdümüz yoktur. Akşam 21’den sonra belediyenin bahçesinde buluşmak üzere” dedi.

ALİ YERLİKAYA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da oyunu Ankara’da Çankaya İlkokulu’nda kullandı.

MURAT KURUM

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, eşi Şengül Kurum ve oğlu Mehmet Kurum ile birlikte Kağıthane İmece İlkokulu 1166 numaralı sandıkta oy kullandı.

ERKAN BAŞ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve Kocaeli Gebze Belediye Başkan adayı Erkan Baş, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Kadıköy’de kullandı. Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gelen Baş, isim listesini kontrol ettikten sonra eşi Gülçin Baş ile 1105 numaralı sandıkta oy verdi.

TURGUT ALTINOK

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Turgut Altınok da Keçiören’de oyunu kullandı.

SUAT KILIÇ

Yeniden Refah Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Suat Kılıç, Ankara’da oyunu kullandı. Yeniden Refah Partisi’nin ABB Başkan adayı Suat Kılıç ve eşi Melike Nur Kılıç, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Hacılar İlkokulu’nda 1142 numaralı sandıkta oylarını verdi. Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Suat Kılıç, “Oyumuzu kullandık. Hayırlı uğurlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti çok partili hayata geçtiğinden bu yana birçok seçim icra etti ve seçimler demokratik olgunluk içerisinde cereyan etti. 31 Mart 2024 yerel seçiminin de aynı demokratik olgunluk içerisinde cereyan etmesini temenni ediyorum. 81 ilimizde 922 ilçemizde katılan bütün partiler açısından nihayetinde bugün yaşanmakta olan bir demokrasi yarışıdır, demokrasi şölenidir. Millet iradesinin sandığa yansımasıdır” dedi.

HAMZA DAĞ

AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ oyunu kullandı. Dağ, “Bu akşam çıkacak olan sonuçla 4.5 milyon İzmirli hemşehrimiz kazanacak. Hiç kimse kaybetmeyecek” açıklamasında bulundu.

BUĞRA KAVUNCU

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Eyüpsultan Göktürk Turgut Özal Ortaokulu’ndaki “2254” numaralı sandıkta kullandı.

DOĞU PERİNÇEK

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Beşiktaş’ta kullandı. Oy kullandıktan sonra okulun önünde basın mensuplarına konuşan Perinçek, bu seçimin Atlantik sistemindeki son seçim olduğunu söyledi. Perinçek, “Türkiye zincirlerini kıracağı bir döneme giriyor. Türkiye’nin ufkunda üretim devrimi var. Önümüzdeki seçimi üretim devrimi koşullarında, milletin iktidar olacağı, milli hükümetlerin kurulacağı koşullarda yapacağız. O nedenle Türkiye’nin önü açık, ufukları açık. Umutluyuz.” diye konuştu.

TUNCER BAKIRHAN

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Çankaya ilçesindeki Ahmet Vefik Paşa İlkokulu’nda 1254 numaralı sandıkta oy verdi. Bakırhan, bazı seçim bölgelerinde, şehir dışından gelen seçmenlere oy kullandırıldığını öne sürerek, “En başından itibaren seçime bence şaibe karıştırıldı, ona rağmen tüm gücümüzle halkımızı sandıklara oy kullanmaya çağırıyoruz.” diye konuştu.

EKREM İMAMOĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oyunu kullandı.

DEVLET BAHÇELİ

MHP lideri Devlet Bahçeli Ankara’da Anıttepe Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Bahçeli’nin yüzündeki morluklar dikkat çekti.

YILMAZ TUNÇ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Bartın’ın Amasra ilçesinde kullandı.

MUHARREM İNCE

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce ile birlikte Çankaya Yaşamkent Mahallesi’ndeki Şener Çakmak Anadolu Lisesi’nde 4683 no’lu sandıkta oyunu kullandı. İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Seçim demokrasilerin düğünüdür. Bugün düğün günü. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Fakat bu düğün meşru ama adil değil.” ifadesini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, öğle saatlerinde eşi Sevgi Kurtulmuş ile Fatih’te Zeyrek Mahallesi’ndeki Gelenbevi Anadolu Lisesi’nde oyunu kullanacağı 1245 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa geldi. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da Kurtulmuş’a eşlik etti.

ALİ BABACAN

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu’nda 4624 numaralı sandıkta eşi Zeynep Babacan ile oy kullandı. Babacan, “Demokrasimize sahip çıkalım. Demokrasimize sahip çıkmanın en önemli yolu da sandıkta irademizi millet olarak ortaya koymak” dedi.

RECEP TAYYİP  ERDOĞAN

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Erdoğan, “İnşallah ülkemiz, milletimiz için hayırlı bir netice çıkar diye düşünüyorum” diye konuştu.

BİNALİ YILDIRIM

Eski TBMM Başkanı ve başbakanlardan Binali Yıldırım ve Eşi Semiha Yıldırım ile 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Tuzla’da kullandı.

LÜTFÜ SAVAŞ

Asrın felaketinde en büyük yarayı alan Hatay’da, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş eşi Nazan Savaş oyunu, Defne ilçesinde bulunan Ballıöz İlkokulu’nda kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra basına açıklamalarda bulunan Başkan Savaş “Bugün Büyükşehir hem ilçe hem de muhtarlık seçimleri vardı. Meclis üyesi ve aza seçimleri de vardı. Eşim ve çocuklarımla oyumuzu kullanıp çıktık. İnşallah demokrasimiz için Hatay’daki ve Türkiye’deki insanlar için hayırlara vesile olur. Hak eden insanın kazandığı ve hakkaniyet ölçüsünde yönetildiği şehirler olur. Hayırlı olsun” dedi.

AZMİ KARAMAHMUTOĞLU OYUNU KULLANDI

Zafer Partisinin İBB Başkan Adayı İstanbul’un Bakırköy ilçesindeki Emlak Kredi Bankası Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

DENİZ YAVUZYILMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullandı.

ZEYDAN KARALAR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, oyunu Adana Ticaret Borsası Anadolu Lisesi’nde kullandı. Karalar, “Demokrasimize, ülkemize, halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Herkesin, hakkının sandıktan çıktığını gördüğü bir seçim olur inşallah” dedi.

ÖZGÜR ÇELİK

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, oyunu Bahçelievler’deki Koza İlkokulu’nda kullandı. Çelik, oy kullanma işlemi sonrasında; “Bazı okullarda da pusulalarla ilgili eksik pusula verildiğine yönelik bir bilgi geldi. Oralarda da gerekli müdahalelerde bulunduk. Şu ana kadar seçim İstanbul’da ufak tefek noksanlıkların dışında sağlıklı bir biçimde ilerliyor” açıklamasını yaptı.

TUNÇ SOYER

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer ve kızları Defne ve Duygu ile birlikte Seferihisar Ulamış Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Soyer, “Bugün yine demokrasi, demokrasinin gereklerinden birini yerine getirme günü. Muhtarlarımıza, meclis üyelerimize, belediyeye başkanlarımıza hayırlı olsun diyorum” dedi.

 

Kaynak: TELE1