Özgür Özel Erdoğan’ın uçağına biner mi?

Yayın tarihi: 12 Haziran 2024 Çarşamba 6:57 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2024 Çarşamba 6:57 pm

Yılmaz Polat

20 Temmuz’da Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü kutlanacak.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın , CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i Kıbrıs Barış Harekatı yıldönümü kutlamalarına birlikte gitme daveti yaptığını açıkladı.

Çelik, ‘sayın Cumhurbaşkanı’mız Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü törenlerinde, sayın Özel, CHP ve diğer partilerle birlikte güçlü bir şekilde beraberlik gösterilmesi gerektiğini ifade etmişlerdir. Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümünü hep beraber Kuzey Kıbrıs’ta kutlamayı temenni ediyoruz’ dedi.

AKP Sözcüsü, ‘Erdoğan’ın merhum Ecevit ve Erbakan’ın Kıbrıs’taki katkılarının bir kere daha altını çizdiklerini’ söyledi.

Merhum Ecevit ve Erbakan yaşasaydı, ‘AKP iktidarının izlediği Kıbrıs politikası’ konusunda ne söyleyeceklerini tahmin etmek zor değil.

Ecevit ve Erbakan’ın, ‘Annan Planı’ adlı BM tuzağı kurulduğunda ‘Erdoğan Yönetimi’nin ‘Yes Be Annemci’ politikası, ‘Yandaş Basının, Karen Fogg Çocukları’nın, Yes Be Annemci’lerin Kıbrıs Türkleri’nin efsanevi lideri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a saldırıları, itibarını hedef alan yayınlar ve Türkiye’ye sokulmaması karşısındaki tepkileri ne olurdu dersiniz?

Hala ‘kaçak’ statüsünde olan ‘Atatürk’ün mirası üzerine yapılan ‘Saray’ın envanterinde 10’un üzerinde Cumhurbaşkanına ait özel uçak var.

Erdoğan yurt dışı gezilerinde bu uçakları kullanıyor. Ayrıca makam arabası da gittiği ülkelere uçakla gönderiliyor.

Muhtemelen 20 Temmuz’da KKTC’ye Katar Emiri’nin verdiği uçakla gidecek.

CHP Genel Başkanı Özel görüşmede bu davete nasıl bir yanıt verdi?

Özel Erdoğan’ın uçağına biner mi?

Kaynak: TELE1