Özgür Özel: En düşük emekli maaşı asgari ücret olana kadar susmayacağız!

Yayın tarihi: 23 Ocak 2024 Salı 11:38 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı 11:38 pm

CHP lideri Özgür Özel, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam yapılmasının ardından sosyal medyada “En düşük emekli maaşı asgari ücret olana kadar susmayacağız” mesajını paylaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in emeklileri mücadeleye çağırmasının ardından bugün katıldığı bir programda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına ek zam yapılacağını açıkladı.

Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e yükseltildiğini duyurdu.

Gelişmenin ardından Özel, X hesabından “En düşük emekli maaşı asgari ücret olana kadar susmayacağız!” başlıklı videolu mesaj paylaştı.

Özel, en düşük emekli maaşının 17 bin lira olması gerektiğini vurgularken yapılan zammın emeklilerin tepkisi üzerine göstermelik bir iyileştirme olduğunu da belirtti.

‘YAPMAYA ÇALIŞTIKLARI İYİLEŞTİRME İYİLEŞTİRME DEĞİL’

Özel’in konuşması şu şekilde:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeyiz şimdi meclis hareketlendi bir haber var. Emeklilere yapılan zamda Bağ-Kur ve SSK emeklisine yapılan zam emekli sandığı emeklisine yapılan zam oranına çıkarılacak. Yani 49.25’e çıkacak. Yüzde 7 civarında bir artış olacağı öngörülüyor. Ve bu yine bir iyileştirme olarak söyleniyor. Biz diyoruz ki, en düşük emekli maaşı 10 bin lira olmasın. Asgari ücret düzeyine çıksın, 17 bin lira olsun. Onların bu söylediği şey emeklilerin örneğin 10 bin lira maaş alan bir emekli için 450 lira zamma karşılık geliyor. Haberleri yok 1 kilo et 450 liradan pahalı. Ve yapmaya çalıştıklarını söyledikleri iyileştirme, iyileştirme değil. Sadece bizim gündemde tuttuğumuz ve emeklilerin sahiplendiği tepkiler üzerine şimdi göstermelik bir iyileştirme yapıyorlar. Biz en düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenen kadar, yani en az 17 bin lira olana kadar konuşmaya devam edeceğiz. Emeklilerin sesini duyurmaya devam edeceğiz.”

Özgür Özel’in emeklileri mücadeleye çağırdığı gün ek zam geldi

Kaynak: TELE1