Özgür Özel’in emeklileri mücadeleye çağırdığı gün ek zam geldi

Yayın tarihi: 23 Ocak 2024 Salı 9:29 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı 10:04 pm

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in emeklileri mücadeleye çağırmasının ardından bugün katıldığı bir programda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarındaki artışın yüzde 49,25’e yükseltileceğini duyurdu.

TRT Haber’e konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına ek zam yapılacağını açıkladı.

Işıkhan, programda “SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e yükseltiyoruz. Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra farklar 1 haftada ödenecek.” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA DA DUYURDU

Işıkhan, konuyla ilgili sosyal medya hesabından da paylaşım yaptı. Paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2024’ü Emekliler Yılı ilan etmiştik. Bu kapsamda emeklilerimize yönelik ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları ve müjdeleri bu yıl boyunca tek tek hayata geçireceğiz. Bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum; SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun” ifadeleri yer aldı.

ÖZEL EMEKLİLERİ MÜCADELEYE ÇAĞIRMIŞTI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün partisinin TBMM’deki grup toplantısında, “Öyle bin lira 2 bin lira zammı kabul etmiyoruz. En düşük emekli maaşını asgari ücret kadar yapacak 7 bin liralık zammı alana kadar bütün emeklileri mücadeleye ve direnişe davet ediyorum.” demişti.

Memur ve memur emeklisinin zam farkı ödeme tarihi belli oldu

Kaynak: TELE1