Özgür Özel: AKP ile MHP birbirlerine benziyor, yanlarına bir de HÜDA-PARcıları, eski domuz bağcıları aldılar

Yayın tarihi: 28 Mart 2024 Perşembe 3:18 pm - Güncelleme: 28 Mart 2024 Perşembe 4:13 pm

Haber: Özlem Aktürk

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bugün emekliler 1 kilo kıyma alabilmek için sabah 4’te kuyruğa giriyorlar, yarı fiyatına almak için. Kim kime 1 kilo bedava kıyma veriyor? Sizin hakkınızdan 18 kilo kıymayı çalıp aldılar. Siz bayram sofranızdan, evladınızın, torununuzun kursağından 18 kilo kıymayı her ay 5 buçuk çeyrek altını ne zaman kaybettiniz? Bir seçim sandığında kaybettiniz. Bir şey kaybedildiği yerde bulunur” dedi.

Özgür Özel Muğla’nın Ortaca ilçesinde vatandaşlara seslendi. Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

-Orman köylülerinin yapmış oldukları hizmet karşılığı aldıkları paraya yapılan zam sadece yüzde 20. Orman Genel Müdürlüğü 5 yıldızlı otellerde kamplar yapıyor, kampa katılanlara 5’er bin liralık ayakkabı hediye ediliyor, orman köylüsü otuz gün çalışsa 9 bin lira para alıyor. Bugün için Türkiye’de emeği en çok sömürülen, devlet tarafından hiç görülmeyen ve sesini duyuramayan bir kitle. Seçimlerden sonra başkanlarımız orman köylüsü için ne yapabiliyoruz diye çalışacağız. Ben onların sesini bütün Türkiye’ye duyuracağım.

Maalesef ormanların orman köylüsüyle doğrudan irtibatı kesilip orman yangınlarıyla ilgili doğru tedbirler alınmadı. Türkiye’yi bir koca yaz savunmasız bıraktıkları 2021 yılında 66 bin dekar orman kaybettik. Bu toplam orman varlığımızın yüzde 8’iydi ve tam 93 bin futbol sahası büyüklüğünde orman kaybettik. Ne zaman hatalarını gördüler, takip eden yıl bu kadar büyük kayıplar yaşanmadı.

“AKBELEN TEPKİSİ”

-Akbelen’deki mücadele tüm Türkiye’nin dilinde. Akbelen’de, orada bulunan santrale kömür yetişmediği için yeni maden alanları eklenerek büyütülmeye çalışılıyor. Geçtiğimiz günlerde bir genelge ile cumhurbaşkanlığı o alanı büyütmeye kalkıldı. Ardından Muğlalı olmayan Muğla’yı bilmeyen, nasıl Ak Partili olduğu belli olmayan biri çıktı, dedi ki biz burayı geri aldırtacağız. Sakın ha sakın kimse o geri almanın kalıcı olduğunu sanmasın. Seçim öncesi yaratılacak infialden korkup o kararı geri çektiler. 1 Nisan’dan sonra o karar geri gelebilir. Ama biz buradayız.

-45 gün 60 gün önce meydana çıktığımızda meydanın 5’te biri emekliydi. Emeklilere ‘sesinizi duyuracağım’ dedim. Şimdi bütün emekliler burada. Hakkınızı söke söke alacağız. Emekliler Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi iktidara geldiği gün 1 buçuk asgari ücret maaş alıyorlardı. Sizinle uğraşmasalar, kandıramasalar, 1 buçuk asgari ücrete dokunmasalar bugün bir buçuk asgari ücret 26 bin lira, bugün emekli maaşı 10 bin lira.

“EMEKLİLER BİR KİLO KIYMA İÇİN KUYRUĞA GİRİYOR”

-Bugün emekliler 1 kilo kıyma alabilmek için sabah 4’te kuyruğa giriyorlar, yarı fiyatına almak için. Kim kime 1 kilo bedava kıyma veriyor? Sizin hakkınızdan 18 kilo kıymayı çalıp aldılar. Bir şey kaybedildiği yerde bulunur. Siz bayram sofranızdan, evladınızın, torununuzun kursağından 18 kilo kıymayı her ay 5 buçuk çeyrek altını ne zaman kaybettiniz? Bir seçim sandığında kaybettiniz. Bir şey kaybedildiği yerde bulunur. O zaman kaybettiklerinizi aramak için pazar günü sandık başına gitmeye hazır mıyız?

-Malum Ak Parti’yle MHP her gün birbirlerine benziyor. Yanlarına bir de HÜDA-PAR’cıları, eski domuz bağcıları, avukatları ve affedilenlerini aldılar. Kadınlara saygısızca davranıyorlar. Ve o korku ittifakının karşısında bizim ittifakımızın adı umudun ittifakı, güzelliklerin ittifakı ve onların adı Cumhur İttifakı bizimkinin adı Türkiye İttifakı.

Özgür Özel’den Kurum için sahaya inen 17 bakana: Yazıklar olsun böyle devlet yönetimine

Kaynak: TELE1