CHP’nin protestosuna dakikalar kala YSK polis ablukasına alındı

Yayın tarihi: 7 Nisan 2024 Pazar 1:18 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2024 Pazar 2:05 pm

CHP bugün Hatay’da AKP adayına mazbata verilmesini YSK önünde protesto edecek. Protesto öncesi YSK binası polis ablukasına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılımıyla Hatay’da sonuçlar kesinleşmeden AKP’nin adayına mazbata verilmesini protesto için YSK önünde yapacağı basın açıklaması öncesinde Sıhhiye’de güvenlik önlemleri almaya başladı. YSK’nin binasının da bulunduğu Sıhhiye’deki parkın etrafı bariyerler ile kapatıldı. Resmi ve sivil çok sayıda emniyet görevlisi, bölgede sabah saatlerinden itibaren görev yapmaya başladı.

ÖZGÜR ÖZEL’İN ÇAĞRISI

Hatay’da itirazlar sürerken mazbata AKP’li Mehmet Öntürk’e verilmişti. İtirazların sonuçlanmadığına dikkat çeken CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün saat 15:00’te YSK önünde toplanma çağrısında bulunmuştu. Özel X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Hatay’ın sandıktaki iradesine günlerdir masa başı oyunlarla müdahale edilmektedir. Başvurularımız sonuçlanmadan ve YSK kararını açıklamadan siyasi baskılarla haksızca ve hukuksuzca mazbata verilmiştir. Bizler yarın saat 15.00’te YSK önünde olacağız. Hatay’ın iradesine sahip çıkmak isteyen herkesi barışçıl ve anayasal hak arayışı için YSK önüne çağırıyorum.”

Özgür Özel’den Hatay çağrısı: CHP YSK önünde toplanıyor

Kaynak: HABER MERKEZİ