7 yıl sonra bir ilk! Bahçeli- Özel görüşmesinden tek cümlelik açıklama

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2024 Salı 12:03 pm - Güncelleme: 7 Mayıs 2024 Salı 4:02 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşme sona erdi. Özel, Bahçeli’ye tesbih ve mesir macunu, Bahçeli ise Özel’e işlemeli bir tabak hediye etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşme sona erdi. İki parti arasında 7  yıl sonra ilk kez genel başkanlar düzeyinde görüşme gerçekleşti. Özel görüşmeyle ilgili açıklamayı grup toplantısında yapacağını söyledi.

CHP’li kurmaylar, Erdoğan-Özel görüşmesini değerlendirdi: Niyet okuması yapmadık

“GENEL BAŞKAN AÇIKLAMA YAPAR”

Bahçeli, 45 dakikalık görüşme sonrası Özel’i koridorun ortasına kadar uğurladı. Liderler çıkışta ortak bir açıklama yapmadı. Bahçeli, yalnızca gazetecilere “Sayın genel başkan açıklamayı yapar” dedi.

Özel ise, “Açıklama grup toplantısında” ifadelerini kullandı.

ÖZEL’DEN MESİR MACUNU

Özel, MHP liderine tespih ve mesir macunu hediye etti. Bahçeli’nin de Özel’e bir tabak verdiği belirtildi.

Bahçeli’nin Özel’e hediyesi

Özel’in Bahçeli’ye hediyesi

GÖRÜŞME TALEBİ CHP’DEN

Ziyaret talebinin CHP’den geldiği, görüşme yerini ise MHP’nin belirlediği öğrenildi.

TBMM’de gerçekleşen temas öncesi ziyaretin amacının ‘CHP’nin toplumdaki kutuplaşmaya karşı siyasette yeniden diyalog zeminini korumayı kendine misyon edinmesi olduğu’ belirtilmişti. Ziyaretlerin diğer partilerle de sürdürülmesinin planlandığı açıklanmıştı.

Görüşmeden kısa süre önce partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Osman Kavala açıklamalarından dolayı Özel’i sert sözlerle eleştirmişti.

 

Kaynak: TELE1