Özgür Özel: Atatürk’ün partisi ikinci parti olamaz

Yayın tarihi: 4 Nisan 2024 Perşembe 6:03 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 6:03 pm

Haber: Ceren Ural

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Türkiye genelinde aldığımız yüzde 38 oyla Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birinci partisidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de halk buluşmasında konuştu. Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi 14 büyükşehir belediyesini kazanmıştır. 15’inci büyükşehir için büyük bir hukuk mücadelesi içindeyiz. 14 büyükşehirde kalsak dahi CHP’den sonra en çok büyükşehir kazanan partiden 4 il öndeyiz. Ve Cumhuriyet Halk Partisi 35 il kazanmıştır. En yakın rakibinden 11 il ileridedir” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Bugün İzmir’den ilan etmek isterim ki; Türkiye genelinde aldığımız yüzde 38 oyla Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birinci partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanlığına aday olduğum süreçte tüm Türkiye’de ve kurultayımızda şunu söylemiştim; ‘Benim inandığım bir kural var. Benim inandığım bir gerçek var. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi ikinci parti olamaz’.

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi 14 büyükşehir belediyesini kazanmıştır. 15’inci büyükşehir için büyük bir hukuk mücadelesi içindeyiz. 14 büyükşehirde kalsak dahi CHP’den sonra en çok büyükşehir kazanan partiden 4 il öndeyiz. Ve Cumhuriyet Halk Partisi 35 il kazanmıştır. En yakın rakibinden 11 il ileridedir.”

Kaynak: HABER MERKEZİ