Özgür Özel: Bizim adaylaştırmadıklarımız FETÖ’cülükle suçlanmadı

Yayın tarihi: 21 Şubat 2024 Çarşamba 3:20 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2024 Çarşamba 4:25 pm

CHP Genel Başkan yardımcısı Özgür Özel Antalya Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Yeniden aday gösterilmeyen belediye başkanlarına teşekkür eden Özel, “Bizim adaylaştırmadıklarımız FETÖ’cülükle suçlanmadı” dedi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerinde miting programları başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da aday tanıtım toplantısında vatandaşlara hitap etti. Aday belirleme süreçlerinin sancılı olduğunu söyleyen Özel, her aday için ayrı ayrı memnuniyet anketi yapıldığını ve eski oyundan yüksek alanlarla yola devam edildiğini söyledi. Özel seçimlerin ardından ekonomide acı reçete uygulamasının başlayacağını söyleyerek, “Sırtına binmeyi planlıyorlar. Bundan 31 Mart’ta kurtulabilirsiniz” dedi.

Özgür Özel’den aday olamadığı için CHP’den istifa edenlere yanıt

Özel’in konuşması şöyle:

“Aday belirleme süreçleri her zaman süreçler. Kırgını mutsuzu olmadan tamamlanması mümkün olmayan süreçler. Belediye başkanlarımıza 3 ayda bir halkın memnuniyet anketlerinin tek bir merkezden ortak sorularla yapıldığı doğru örneklem ve yöntem konusunda herkesin mutabık olduğu ölçme değerlendirme sistemiyle milletimizin görevlendirdiği belediye başkanlarına karne vereceğiz. Gelecek 5 yılın sonuna gelindiğinde önlerine konulan anketler bir sürpriz değil 5 yıllık bir trendin bildikleri yönettikleri kötüye giden bir şey varsa tedbir aldıkları güçlü yönlerini kuvvetlendirdikleri belgeler olacak. Antalya’da göreve devam ettiğimiz belediye başkanlarımız var gelecekte partiye katkılarını ümit ettiğimiz arkadaşlarımız var. Bunların her birisinin kendilerine ait ayrı hikayeleri var. Ben özellikle bugüne kadar partimize hizmet etmiş 1 nisandan sonra partimize kentimize farklı alanlarda katkı sağlayacak, göreve devam etmeyecek arkadaşlarımıza yürekli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

“BİZİM ADAYLARIMIZ FETÖ’CÜLÜKLE SUÇLANMADI”

Ne Antalya’da ne de Türkiye’nin başka yerinde adaylaştırmadığımız arkadaşlarımız birilerinin adaylaştırmadıkları gibi “metal yorgunluğu var”, “FETÖ’cülükle suçlanan” kişiler gibi değiller.  Bizim göreve devam edenlerin de etmeyenlerin de vatan severliğinden dürüst yönetici olduklarından, çalışkanlıklarından ve partililiklerinden şüphemiz yoktur.

Sayın başkan bana partinin yetkili organlarına teşekkür etti. Ancak sayın başkanı adaylaştıran ne Özgür Özel’dir ne MYK’dır. Muhittin Böceği adaylaştıran yaptığı hizmetlerin Antalya halkından gördüğü teveccühtür.

Yola devam ettiğimiz arkadaşlarımız yapılan memnuniyet anketlerinde seçildiği günden ilerde partinin oyundan ilerde olan arkadaşlarımızdır. Göreve devam edemediklerimiz seçimi kaybedecekleri için değil yapılan anketlerde ilçede beldede talebin değişim yönünde bir frekans alınan halkın değişim istediği ve bu nedenle de yapılan profil anketlerine göre aday çalışmalarının yapıldığı yerlerdir. Göreve devam etmediğimiz arkadaşlarımız var ama bir arkadaşımız göreve kendisi bizim onun memnuniyet anketini ifade etmemizi istedi. Sevgili Şükrü Sözen görevi bırakıyor ama biz onu bırakmıyoruz.”

“Bir kişiye bir borcumuz var. Biz CHP olarak mevcut belediyelerin olduğu yerlerde memnuniyet anketleriyle ilerliyoruz. Antalya’da hem de memniniyet anketi de iyi olmasına rağmen bizim ilçemizin kültüründe ön seçim var önseçimle geldim göreve devam etmek için de sandıktan çıkmayı yeğlerim diyen Gazipaşa Belediye Başkan’ımıza Mehmet Ali Yılmaz’a teşekkür ediyorum.

Devlet İller Bankası hangi devlet kurumu bir katkı sağlayacaksa 2 milyon 600 binlik bir kente göre yapılıyor. 26 -27 milyona göre bekleniyor. O imkansızlıkta hangi siyasi partiden olursa olsun belediye başkanını görev dönemimin sonunda bir memnuniyetsizlik ya da halkın belediyeyi değiştirme talebine itiyor. Ve bu sanki Antalya seçmeninin bir sorunuymuş gibi algılanabiliyor. Bu haksızlığı bu kente yapmamak lazım. Ne yapmak lazım? Bu kente bir katkı sağlanacaksa nüfus sayımı için evlere kapanmaya gerek yok. Kaç kişi var cep telefonu kayıtlarından küsuratına kadar biliniyor. Hatay depreminden sonra Mersin nüfusundaki 630 binlik artışı dakika dakika takip ettik. O yüzde ortalama kaç kişi oluyorsa kaç kişi atık su üretiyorsa kaç kişi kaynak tüketiyorsa bu kente ona göre katkı sağlamak lazım çağrısını da buradan yapıyorum. ”

15 GÜN ARAYLA ANKET YAPTIRDIK”

“Anketlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden bir memnuniyetsizlik talebini bekliyorduk ama anket öyle göstermedi. 15 gün arayla iki anket yaptırdık. Anladım Muhittin Böcek 2’inci 5 yılı hak ediyor.”

“HER SEÇİM DÖNEMİNDE KORKU YARATIYORLAR”

“Recep Tayyip Erdoğan gibi kutuplaştırmanın parçası olacak ona buna hakaret edecek polemiğe girecek gibi değiliz. Bu işler tartışmayı olması gerek zeminden başka zemine taşımak ve yoksulluğun işsizliğin görülmemesini sağlayan işler. Kimsenin derdi öyle Cumhur İttifakı’nın yarattığı memlekette kaygılarla yaşamak değil. Her seçim bir korku icat ediyorlar. Bu ülke işgal altındayken” geldikleri gibi giderler” diyenlerle işgal ordularının gemilerine halı serenleri de gördü. Beka sorunu olur da bu ülkeye yine dış güçler saldıracak olursa  herkes emin olsun Recep Tayyip Erdoğan geliyor diye il başkanlığından görevlendirilen kot üstüne perdelik kumaştan kefen yapanla olmaz. Öyle bir şey olursa Çanakkale’de dedeleri kefensiz yatanlar burada bu memlekete biz sahip çıkarız.

Afrin Operasyonundan sonra kamuflaj omzuna Cumhurbaşkanlığı forsu fotoğraf çektiriyor. 8 gazetede manşet…  ‘Erdoğan’a kamuflaj ne de güzel yakışmış’ yakışacaktıysa niye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakışıyor? Bilal Erdoğan’a Burak Erdoğan’a yakışaydı da göreydik. Milletin aç evlatlarının şehitlerin üzerinden siyaset yapıp “evet yoksulsun açsın ama tehlike büyük bize oy vermelisin arkama geçmelisin yoksa ezanı dindirecekler” yalanıyla  oy toplayanlara şunu söylüyoruz bu memlekette bir beka sorunu varsa 4 gençten 3’ü bavulları kafalarında toplamış. Yurt dışına yerleşmek istiyorlar. Dünyanın bütün ülkelerinin gözü Türkiye’de ama bizim gençlerimizin gözü dünyanın başka ülkelerindeyse iste gerçek beka sorunu budur. Bununla mücadele edilmelidir. ”

“VERGİDE ADALETSİZLİK EN ÇOK TÜRKİYE’DE”

Yoksulluk güvencesizlik işsizlik ve gençlerin geleceklerinden endişe duymasıdır. Okullar bitse işe girilmiyor. İşe girmek için mülakata takılıyor. Diyanet sen bir araştırıma yayınladı. 100 imamdan 80’i diyor ki bu memlekette torpil var diyor. Geçen seçimlerden önce dediler ki evlilik kredisi vereceğiz. Geçen sene Mart Nisan’dı. Şimdi de bu seçimler öncesinde vereceğiz diyorlar. 1 yıl oldu. 250 bin lira vereceğiz 3 yıl ödemeyeceksiniz demilerdi. Şimdi bunu 150 bine düşürmüşler geri ödemeyi 2’ye düşürmüşler… 250’den 150’y düştü. Buz dolabı 50 bin lira bulaşık makinası 25 bin lira çamaşır makinası 27 bin lira fırın 20 davlumbaz 10 bin lira 130 bin lira sadece beyaz eşya… 2 yıl sonra da geri alacak 50 tanede şart veriyor.”

SEÇMENE 31 MART UYARISI

“1 Nisan’dan sonra hepinizi çok büyük bir tehlike bekliyor. Sıkı maliye politikası, yani acı reçete bekleniyor. Kime? KKM’den zengin olanlara gökdelen sahiplerine değil. Emekliye, Ayşe teyzeye. Zamlarla, enflasyonla, vatandaşın gelirine yapılması gereken zamlardan kısacak bir acı reçete geliyor. 1 Nisan’da yine vatandaşın sırtına binmeyi planlıyorlar. Bundan 31 Mart’ta kurtulabilirsiniz.

Türkiye’de 650 bin deprem konutuna ihtiyaç olduğunun devlet yetkililer tarafından ifade edildiğini belirten Özel, 1 yılda ihtiyaç duyulan konutların yalnızca yüzde 6’sının teslim edildiğini söyledi: “Bir tarafta verdiği sözleri tutan CHP’li belediyeler, diğer tarafta verdiği sözleri tutmayıp bir de depremzedeleri tehdit eden iktidar.

OECD’nin verilerine göre Türkiye’nin adalet sistemi ve yargıya güven açısından 38 ülke arasında 36. sırada olduğunu vurgulayan Özgür Özel, “10 kişiden 8’nin memleketin adaletine güvenmediği bir yerde Erdoğan ‘Adalet yoksa refah yok’ diyor. Bu ülkede vergide, toplumsal yaşamda, inançlarda, mezheplerde ve bunlara devletin verdiği hizmetlerde, yargıda adalete ihtiyaç var.”

“CUMHUR İTTİFAKI VE TÜRKİYE İTTİFAKI YARIŞACAK”

“Seçimlere gidiyoruz. İki tane ittifak yarışıyor. 30 parti var ama 2 ittifak yarışıyor. Biri Cumhur İttifakı, eski bir ittifak. Renkleri koyu gri ve memleketin üstüne kara bulut gibi çökmüşler. Bu bir korku ittifakı. Diğer tarafta çok sayıda parti var ama Cumhur İttifakı’nın bu tehdit dili karşısında tek bir parti yok. Adı Millet İttifakı değil, o seçimlerde kaldı. Cumhur İttifakı’nı yenmek için kimseyi dışlamayan bir ittifaka ihtiyaç var. Bunu başaracak olan bizim ittifakımızdır, adı Türkiye ittifakıdır.

Türkiye ittifakında geçen sefer Muhittin Böcek’e kim oy verdiyse onlar var. Gençler var. Eğer ittifakı herkes biliyorsa partilerin bu ittifakı sağlamamasının hiçbir önemi yok. Türkiye İttifakı oyu sosyal demokratlardan, milliyetçi demokratlardan, muhafazakâr demokratlardan alıyor. Kimseyi Alevi-Sünni, Kürt-Türk diye ayırmıyor. Bize ay yıldızlı takım gol atınca sevinenler oy atıyor. Partimizin renklerini bayrağımız oluşturuyor.”

 

 

Kaynak: TELE1