Özgür Demirtaş’tan GES yorumu: Zihni sinir proje!

Yayın tarihi: 10 Haziran 2022 Cuma 8:26 pm - Güncelleme: 10 Haziran 2022 Cuma 8:53 pm

Ekonomist Özgür Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın dün açıkladığı Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi’ne (GES) tepki gösterdi. Demirtaş, GES için, ” Her zamanki gibi Zihni Sinir proje. Her zamanki gibi yandan dolanma” yorumunu yaptı.

Ekonomide “Yeni adımlar duyurulacak” diyen Hazine ve Maliye Bakanlığı, dün akşam saatlerinde “Gerçek kişilere sunulmak üzere Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi (GES) talep toplanmasına başlanması” planını açıkladı. Ekonomist Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada GES açıklaması için “İşe yaramaz. Ekonomik problemleri çözmez. Zaman kaybı. Her zamanki gibi Zihni Sinir proje. Her zamanki gibi yandan dolanma. Çalışmaz.” diye yazdı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı GES koşullarını açıkladı

“HER ZAMANKİ GİBİ YANDAN DOLANMA”

Bakanlığın ‘yeni adımlar atılacak’ duyurusundan sonra 16,76 liraya gerileyen olan dolar GES açıklamasından sonra 17,20 liraya kadar yükseldi. Ekonomist Demirtaş sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Demirtaş açıklamasında, “İşe yaramaz. Ekonomik problemleri çözmez. Zaman kaybı. Her zamanki gibi Zihni Sinir proje. Her zamanki gibi yandan dolanma. Çalışmaz… Türkiye’nin acilen ekonomik kurallara geri dönmesi, Merkez Bankasını bağımsız hale getirmesi ve yapısal reformlara girişmesi lazım” ifadelerini kullandı.