Özgür Çelik’ten ‘yerel işbirliği’ açıklaması! “Diyalog kanallarının kapandığını düşünmüyorum”

Yayın tarihi: 19 Aralık 2023 Salı 11:16 am - Güncelleme: 19 Aralık 2023 Salı 11:17 am

Siyasi partiler, yerel seçimler için çalışmalarına başlarken, muhalefet partileri arasında bir ittifak olup olmayacağı da merak konusu. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Yapılan tüm açıklamalara rağmen yerel işbirliği konusunda diyalog kanallarının tam olarak kapandığını düşünmüyorum” dedi.

Yerel seçimler 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak ve dört aydan daha az bir süre kaldı. Yerel seçimde muhalefet partileri arasında bir ittifak olup olmayacağı tartışılırken, Çelik “2019 seçimlerinde kurulan İstanbul İttifakı ruhu halen yaşıyor” açıklamasında bulundu.

Yeni CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik görevi sloganlar eşliğinde devraldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Örgütü’nün son kongresinde il başkanı seçilen Özgür Çelik 31 Mart seçimlerine ilişkin BirGün’e açıklamalarda bulundu.

“İYİ Parti’nin ittifak karşıtı çıkışının ardından CHP’de ‘taban ittifakı’ndan bahsediliyor. İBB seçimine nasıl yansır?” sorusuna yanıt veren Çelik, şunları söyledi:

“2017 Referandumu’ndan beri Türkiye’de ve özellikle 2019 seçimlerinden bu yana İstanbul’da bir taban ittifakı sağlanmış durumda. 2019 seçimlerinde kurulan İstanbul İttifakı ruhu halen yaşıyor ve biz sokağa çıktığımızda hangi partiden olursa olsun tabanda bunun yansımalarını görebiliyoruz. Yapılan tüm açıklamalara rağmen yerel işbirliği konusunda diyalog kanallarının tam olarak kapandığını düşünmüyorum. Çünkü toplumda bir işbirliği talebini, seçmende birlikte davranma refleksini İstanbul sokaklarında görüyorum. Bu anlamıyla hiçbir siyasi partinin toplumun bu talebine duyarsız kalmayacağını düşünüyorum.”

Kaynak: TELE1