Özgecan’ın kuzenini de kocası kıyma makinesinde parçalamış

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2019 Cuma 3:19 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 3:19 pm

Mersin’de geçen sene Özgecan Aslan’ın kuzeni Cemile Ertürkoğlu’nu boğazını maket bıçağı ile keserek öldüren Mustafa Ertükoğlu’nun cinayete ilişkin ifadesi ortaya çıktı. İddianamede, zanlının eşini öldürüp cesedini parçaladıktan sonra şehrin farklı yerlerine bıraktığı, daha sonra ise çocuğunu okuldan alıp, komşusuna çay içmeye gittiği belirtildi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde, 11 Şubat 2015’te, minibüste tecavüz edilmek isterken öldürülen Özgecan Aslan’ın (20) kuzeni olan bankacı Cemile Ertürkoğlu, merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi’nde, 28 Kasım 2018’de, boşanmak üzere olduğu eşi lojistik firması çalışanı Mustafa Ertürkoğlu tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Ardından cesedi eşi tarafından parçalara ayrıldı. Cinayetin ortaya çıkmasının ardından katil zanlısı Mustafa Ertürkoğlu tutuklandı.

KAN DONDURAN İFADE

Cinayete ilişkin savcılık iddianamesi hazırlanırken, katil zanlısı Ertürkoğlu’nun ifadeleri de ortaya çıktı. Buna göre Ertürkoğlu, hediye verme bahanesiyle eve çağırdığı eşinin boğazını maket bıçağıyla kestiğini, kıyma makinesine atarak parçaladığı cesedin bir kısmını kentin farklı noktalarındaki çöp konteynerlerine attığını, bir kısmını ise şehir mezarlığındaki bir mezara gömdüğünü ve daha sonra oğlunu okuldan alıp komşuya çay içmeye gittiğini, cinayet izlerini yok etmek için de evi çamaşır suyu ile temizlediğini anlattı.

Savcı, katil zanlısı Mustafa Ertürkoğlu hakkında, cinayeti tasarlayarak işlediğini belirterek, ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçlaması ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Mersin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianameye konu ilk duruşmanın 21 Kasım’da görüleceği bildirildi.

DİŞ FIRÇASIYLA FAYANSLARIN ARASINI YIKAMIŞ

Bütün parçaları yok ettikten sonra oğlu okuldayken tekrar eve geldiğini belirten Ertürkoğlu, evdeki kalıntı ve izleri yok etmek için banyo ile tuvaleti çamaşır suyuyla yıkadığını, fayansların arasını diş fırçası ile sürterek yıkadığını, üzerinde cesedi parçaladığı halıyı da 10 santimlik boylarda kesip, ayrı ayrı poşetlere koyarak eve en yakın çöp konteynerına attığını, daha sonra da polis merkezine giderek sanki eşinin kendiliğinden kayıp olmuş gibi müracaatta bulunduğunu söyledi.

Cesedin bulunmasını önlemek için böyle bir müracaatta bulunduğunu dile getiren Ertürkoğlu, eşini öldürme sebebinin kendisini sevmemesi olduğunu ancak cinayeti tasarlayarak ve planlayarak işlemediğini savundu.

SAVCILIK: TASARLANARAK GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ

Savcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istediği Mustafa Ertürkoğlu’nun cinayeti tasarlayarak ve planlayarak işlediğini iddia etti.
İddianamede, “Böyle bir cinayeti işleyen normal bir kişi geçirdiği şokun etkisi ile olayın detaylarını tam olarak anlatmasının mümkün olmamasına rağmen, şüpheli, cinayet anını saat saat ve tüm ayrıntıları ile hiç bir anını atlamadan anlatmasının cinayeti işlemeyi önceden tasarladığı ve eşini kimsenin olmadığı ve savunmasız bir anını kollayarak ve watsapp uygulaması üzerinden ve telefonla ısrarla arayarak olay günü eve çağırdığı, eşi olan maktul eve geldikten sonra planladığı şeklide önceden temin ettiği ve yatak odasına bıraktığı maket bıçağı ile eşinin boğazını kesmek ve vücudunu ayırıp, etini kıyma makinasından geçirmek suretiyle vahşice bir yöntemle öldürdüğü anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

İddianamede, halen tutuklu bulunan zanlı Mustafa Ertürkoğlu için ’tasarlayarak öldürme’, ’canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ ve ‘eşi kasten öldürme’ suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet istenildi. Davarın ilk duruşması ise 21 Kasım’da görülecek.

NE OLMUŞTU?

Sevgilisini öldürsün diye damadını kiraladı, başarısız olunca polise şikâyet etti… Mersin’in Tarsus ilçesinde, 4 yıl önce okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen Özgecan Aslan’ın kuzeni 34 yaşındaki Cemile Aslan Ertükoğlu da 28 Kasım 2018 tarihinde eşi Mustafa Ertükoğlu tarafından öldürüldü.
Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi’nde meydana gelen olayda, lojistik firması çalışanı Mustafa Ertürkoğlu, bankacı olarak çalışan eşi Cemile Aslan Ertürkoğlu’nun kayıp olduğunu belirterek polise başvurmuş, şahsın çelişkili ifadelerinden şüphelenen polis, kadının ailesi ile de görüştükten sonra araştırma başlatmış ve çiftin evinde yapılan aramada kan izlerine rastlanınca Ertükoğlu gözaltına alınmıştı.

Şüphelinin ifadesi doğrultusunda, kadını öldürüldükten sonra cesedinin parçalara ayrıldığı bilgisine ulaşan polis, ceset parçalarını Mersin Şehir Mezarlığı’nda bulmuş, Mustafa Ertükoğlu çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.