Özel okullarda servis ve yemek ücretleri artacak mı? Bakan Tekin açıkladı

Yayın tarihi: 5 Eylül 2023 Salı 10:32 am - Güncelleme: 5 Eylül 2023 Salı 11:08 am

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, fahiş zamların yapıldığı servis ve yemek ücretlerine ilişkin açıklama yaptı. Tekin, “Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AA’nın konuğu oldu. Programda gündeme dair açıklamalarda bulunan Tekin, özel okullardaki servis ve yemek ücretlerine ilişkin açıklama yaptı. Tekin, “Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık” dedi.

Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini de aktardı.

ATAMALAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakan Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin sürecin Ekim ayı sonunda başlayacağını belirtti.

“Ekim sonunda öğretmen alım takvimimizi, branş bazlı ilan edip bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz.” diyen Tekin; yabancı dil, özel eğitim öğretmenliği, sınıf öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliğinde ihtiyaçların daha fazla olduğunu söyledi.

VELİLER KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz yoksulluğu giderek derinleştirirken, vatandaşlar artan maliyetler karşısında her geçen gün yeni bir zam haberiyle karşı karşıya kalıyor. Okullarda ders zili 11 Eylül’de çalacak. Ebeveynler kırtasiyeden okul kıyafetine, servis ücretlerinden yemek fiyatlarına kadar çok sayıda gideri kara kara düşünüyor. Özellikle servis ve yemek ücretlerine gelen fahiş zamlar tartışılmaya devam edilirken, AA’ya konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin özel okullardaki fiyat tarifesiyle ilgili açıklama yaptı.

Veliler kara kara düşünüyor! Okul kıyafetlerine dev zam

ÖZEL OKULLARDA SERVİS VE YEMEK ÜCRETLERİ ARTACAK MI?

Tekin, özel okullardaki servis ve yemek ücretleriyle ilgili şunları söyledi:

“Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık”

Servis ücretleri yoldan çıktı, veliler çareyi korsanında buldu

SINIF TEKRARI AÇIKLAMASI

Sınıf tekrarı konusunda bir açıklama daha yapan Tekin, “Okul devamları ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Bunun eğitim öğretim sürecini sekteye uğratan sorunlardan olduğunu düşünüyoruz. Yönetmeliğimiz yayın sürecinde” dedi.

“CEP TELEFONLARI DERSE GİRMEDEN TESLİM EDİLECEK”

Bakan Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla giremeyeceklerini söyledi.

Ankara’da servis ücretlerine dev zam!