Veliler kara kara düşünüyor! Okul kıyafetlerine dev zam

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 3:48 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 3:51 pm

Okulların açılmasına 2 hafta kala veliler kara kara düşünmeye başladı. Artan maliyetler karşısında okul kıyafetleri yüzde 60 oranında zamlandı.

Türkiye’de 11 Eylül’de okullar açılacak. Öğrencilerin ders başı yapmasına yaklaşık 2 hafta kalırken, veliler yüksek enflasyon ve artan maliyetler karşısında kara kara düşünmeye başladı.

Öğrencilerin eğitim öğretim yılındaki en önemli ihtiyaçlarından biri olan okul kıyafetlerine dev zam geldi. Fiyatlar, geçen yıla göre yüzde 60 oranında zamlandı.

Ntv.com.tr’den Beyzanur Özer’in haberine göre; satıcılar, zamları enflasyon ve hammadde fiyatlarına bağlıyor. Etek, hırka, iki uzun kollu tişört olarak satılan okul takımlarının fiyatları bin TL. Bu takıma bir de zorunlu olan eşofman takımı eklendiğinde fiyat bin 950 liraya çıkıyor.

Ankara’da servis ücretlerine dev zam!

İTHAL KUMAŞLARDA YÜZDE 100 ARTIŞ

Mağaza sahibi Kerem Demir, ithal kumaşlarda yüzde 100 gibi bir artış olduğunu belirtti.

Çocukların sağlığın uygun pamuklu ürünler kullandıklarını da ifade eden Demir, “Enflasyon zaten ortada kumaş ve nakliye maliyetlerinden, personel ve kira giderlerinden bunların hepsini üst üste koyduğumuz zaman bunun altı da çok mümkün gözükmüyor.” dedi.

Veli-Der Başkanı Yılmaz: Çocuklar cemaatlerin elinde bulunan ücretsiz kurumlara gitmek zorunda kalıyor

Vatandaşlarla önceki yıllarda pazarlık yapıldığını söyleyen Demir, “Bu sene fiyat itirazı görmüyoruz. İnanılmaz bir kredi kartı yoğunluğu var.” ifadelerini kullandı.

Kriz eğitimi de vurdu! Özel üniversite zamları yüzde 200’e ulaştı

Marmara Üniversitesi’nden yemek ücretine yüzde 200 zam: ‘Öğrenciler yemek yiyemeyecek’