Özel hastanede ihmal iddiası!

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2022 Perşembe 5:53 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2022 Perşembe 5:53 pm

Manisa’da SGK ile anlaşmalı özel bir hastanede Faika Yüce isimli hastanın, elektrik kesintisi esnasındaki ihmal nedeniyle hayatını kaybettiği öne sürüldü. Yüce’nin yakınları hastane yetkilileri hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Manisa’da SGK ile anlaşmalı özel bir hastanede skandal bir iddia ileri sürüldü. Gerçek Gündem’in haberine göre, astım hastası olan Faika Yüce, evde nöbet geçirmesinin ardından epilepsi şüphesiyle hastanede kaldırıldı. Burada da nöbet geçiren hasta, CBHÜ Hafsa Sultan Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde yer olmaması sebebiyle 6 Ağustos’ta SGK ile anlaşmalı özel bir hastaneye sevk edildi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANDI

Yüce, şah damarında tıkanıklık olması ve beyin ödemi tespit edilmesi üzerine ameliyata alındı. Aileye Faika Yüce’nin durumunda iyileşme olduğu söylenirken 11 Ağustos tarihinde 21.00 ila 21.32 saatleri arasında hastanede elektrik kesintisi yaşandı.

ŞÜPHELİ BİLGİ VERİLDİ İDDİASI

Hasta yakınları, özel hastanede jeneratör bulunmadığını, bu nedenle yoğun bakımdaki cihazların çalışmadığını öne sürdü. Annesinin tedavisi sırasında sürekli olarak hastanede bulunduklarını söyleyen Hamdullah Yüce, hastanede görev yapan sağlık çalışanlarının elektrik kesintisi esnasında yoğun bakımdaki hayati cihazların çalışıp çalışmadığı konusunda kendilerine şüphe uyandıran bilgiler verildiğini söyledi.

KAMERA KAYITLARI İSTENDİ

Yoğun bakımda doktor görüşünün ertelendiğini ve bu konuda da hastanenin farklı beyanları olduğunu savunan hasta yakını, annesinin hayatını kaybetmesinden ihmaller nedeniyle hastaneyi sorumlu tuttu. Başsavcılığa sunulan dilekçede, hastane çalışanlarının, ilgili tarihlerde tedavi gören hastaların tanıklıklarının dinlenmesi, kamera kayıtlarının izlenmesi ve tedavilere ait epikriz raporlarının incelenmesi istendi.

Şehit askerin hastaneye getirilişinde ihmal iddiası! Başhekim görevden alındı