Özel, Erdoğan’ın faiz sözlerini hatırlattı! “Nereden nereye getirdin memleketi?”

Yayın tarihi: 21 Mart 2024 Perşembe 4:31 pm - Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe 5:30 pm

Haber: Ceren Ural

Özgür Özel, “Ne diyordu Tayyip Erdoğan? ‘Biz geldiğimizde ülkeyi yüzde 43 faizle aldık. Nereden nereye getirdik’ diyordu. O beğenmediği, aşağıladığı, kötülediği koalisyon hükümetinde faiz 43’tü, şimdi faiz 50’ye çıktı. Nereden nereye getirdin memleketi, nereden nereye?” dedi.

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları da hız kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Sinop halk buluşması programında konuştu.

Özgür Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

Son bir yılda et fiyatlarına tam yüzde 110 zam geldi. 2021’de 60 lira olan, 2022’de 110 lira olan, 2023’te 260 lira olan kırmızı et, 500 lirayı geçti. 3 yılda 8 kat zam almış durumda. Bir yandan da ‘Hayat pahalılığını ben düşüreceğim’ diyen birisi, kendisinin inandığı kimsenin inanmadığı bir ekonomik icatta bulunmuştu. Diyordu ki, ‘Enflasyon sebep faiz sonuç değildir. Faiz sebeptir enflasyon sonuçtur. Ben faizi düşürerek enflasyonu düşüreceğim’. Bütün dünya tersini yaptı. Bütün dünya kovidten sonra 3 olan enflasyonu 6 olunca faizi 7 yaptı, enflasyonu bastırdı. 4 olan enflasyon Amerika’da 9 oldu faizi 10 yaptı, enflasyonu bastırdı. Faiz çok olunca para dövize gitmez, mala gitmez, bankaya gider. Ama bu bir tek kendisinin inandığı ekonomi teorisi yüzünden faizi inadına düşürdü, dolar fırladı. 128 milyar dolarımızı harcadı , cayır cayır yaktı. Ev fiyatları fırladı, kiracıları yaktı. Et fiyatları fırladı, besicileri yaktı. Ve hepimizi perişan etti. Seçimden önce diyordu ki, ‘Dünyanın neresinde çıkarsa çıksın Türkiye’de faiz çıkmayacak. Bu beden bu canda durdukça Türkiye’de faiz artmayacak. Faizi düşüreceğim, enflasyonun sonradan düştüğünü göreceksiniz’. Ve seçim geçti Mehmet Şimşek geldi; bu yapılanlara, bunun anlattıklarına ‘irrasyonel politikalar’ dedi. Yani gerçek dışı, mantık dışı, gerçeklikten kopmuş… O günden beri Tayyip Erdoğan yine duruyor, o can o bedende duruyor ve Tayyip Erdoğan durduğu halde 11 ayda 9. kez faiz artıyor. Bugün faiz yüzde 45’ten 50’ye çıktı. Ne diyordu Tayyip Erdoğan? ‘Biz geldiğimizde ülkeyi yüzde 43 faizle aldık. Nereden nereye getirdik’ diyordu. O beğenmediği, aşağıladığı, kötülediği koalisyon hükümetinde faiz 43’tü, şimdi faiz 50’ye çıktı. Nereden nereye getirdin memleketi, nereden nereye?”

Özgür Özel’den fındık üreticisine ‘taban fiyat’ sözü: Mücadeleye devam edeceğiz

Kaynak: HABER MERKEZİ