Özgür Özel’den fındık üreticisine ‘taban fiyat’ sözü: Mücadeleye devam edeceğiz

Yayın tarihi: 21 Mart 2024 Perşembe 1:47 pm - Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe 2:23 pm

Haber: Ceren Ural

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Samsun’da fındık üreticilerine seslenerek, “4 doların taban fiyat olması, altındaki işlemlerin cezalandırılması ve fındık üreticilerinin sonuna kadar arkasında durulması için mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Özel ayrıca Türkiye’deki tüm gençlere, “Umudu kaybetmeyin, enseyi karartmayın, kimseden korkmayın” diye seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçim öncesinde mitinglerine devam ediyor.

Özel, bugün Samsun’da yurttaşlarla bir araya geldi. Burada fındık üreticilerine seslenen Özel, taban fiyatın 4 dolar olması için mücadele sözü verdi.

Özel diğer illerde olduğu gibi yine emeklilerin geçim derdini işaret ederek AKP’ye tepki gösterdi.

Gençlere de seslenen Özel, “Bizim için beka sorunu gençlerimizin durumudur” dedi. Özel, “Umudu kaybetmeyin, enseyi karartmayın, kimseden korkmayın” dedi.

Özel’in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

-Kurtarıcımızın, kurucumuzun, kurtuluş meşalesini yakmak üzere ilk adımını attığı Samsun’dayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyenler, o ilk adımı takip edenler hepinize minnettarız, hepinizi çok seviyoruz.

-Bizimle kavga etmek istiyorlar. Bizimle etnik köken üzerinden, mezhepler üzerinden, kimlikler üzerinden, ayrımlar üzerinden farklılıklar üzerinden kavga etmek istiyorlar. Oysa biz şunu söyledik; evet, gerekirse kavga ederiz ama kimlikler üzerinden kavga etmeyiz, senin istediğin kavgayı etmeyiz. Emeklinin hakkını aramak için emekçiler için, yoksullar için, esnaflar için, çiftçiler için kavga edeceğiz

-Emekliler Türkiye’de 16,5 milyon kişi ve en büyük ıstırabı çekenler. 22 yıl önce AKP iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı, 1.5 asgari ücretti. Yani sizi hiç ellemeseler, sizinle uğraşmasalar, düzeninizi bozmasalar bugün 17 bin lira asgari ücret, yani 26 bin lira emekli maaşı alınıyor olacaktı.

“EMEKLİLER SANDIKTA HESABINI SORACAK”

-Bu iktidar geldiğinde tam 8 çeyrek altın değerindeydi. Bugün en düşük emekli maaşı 2,5 çeyrek altın alabiliyor. Yani emeklinin her ay 5,5 çeyrek altın kaybı var bu iktidarın geldiği günden bugüne. Ama bir sefer değil ki! Siz bu 5,5 çeyrek altını nerede kaybettiniz? Seçim sandığında… Önümüzdeki ilk seçim sandığında, 31 Mart’ta emekliler sandıkta bunun hesabını sormaya var mıyız?

“FINDIK ÜRETİCİLERİNİN DERDİ ÇOK”

-Fındık üreticisinin derdi tasası çok. Türkiye dünya üretiminin yüzde 70’ini gerçekleştiriyor. Samsun’daki fındık bahçelerinde Türkiye’nin en yüksek ikinci üretimi gerçekleşiyor. Ancak fındık pazarı dünyada 130 milyarken, bunun yüzde 70’i 100 milyarken, Türkiye buradan sadece 2 milyar gelir elde ediyor. 98’i yabancı firmalara gidiyor.

-4 doların taban fiyat olması, altındaki işlemlerin cezalandırılması ve fındık üreticilerinin sonuna kadar arkasında durulması için mücadeleye devam edeceğiz.

-Bizim için beka sorunu gençlerimizin durumudur. Bizim gençlerimizin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurması beka sorunudur. Bugün 4 gençten 3’ü bavulları zihninde toplamış, fırsatını bulursam yurt dışına gitmek, çalışmak, yerleşmek isterim diyor. Türkiye’nin bir kez daha korkuya değil, kaygıya değil, yasaklara değil; umuda, demokrasiye, özgürlüklere ihtiyacı var. Türkiye’deki bütün gençlere sesleniyorum; umudu kaybetmeyin, enseyi karartmayın, kimseden korkmayın.”

“ERDOĞAN’A OY YOK”

-1 Nisan’dan sonrada meydanlarda, sokaklarda, yollarda emeklilerle yürüyeceğiz, gençlerle yürüyeceğiz, staj mağdurlarıyla yürüyeceğiz. Emekliye para yok, staj mağdurlarına para yok, çalışana para yok, çiftçiye para yok, esnafa para yok! Beşli çeteye gelince para çok, yandaş müteahhitlere para var! O zaman 31 Mart’ta da Recep Tayyip Erdoğan’a oy yok.”

“FARK KAPANDI”

CHP’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü’yü oy isteyen Özel, “Her anket daha iyi geldi, her anket daha iyi geldi. Bütün büyükşehirlere dahi gidecek zaman yokken, baktık ki Samsun anketlerde daha iyiye, daha iyiye, daha iyiye gidiyor. Başkanla rakibi arasında fark kapandı, bir adım mesafe kaldı” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel Ordu’nun tek kadın adayına yapılan cinsiyetçi sözlü şiddeti haykırdı!

 

Kaynak: TELE1