Özdağ’dan Taksim saldırısı açıklaması: Bana gelen bilgi Soylu’dan farklı

Yayın tarihi: 14 Kasım 2022 Pazartesi 4:17 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2022 Pazartesi 5:11 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 6 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan terör saldırısının yaşandığı İstiklal Caddesi’ne gitmek istedi. Cadde girişinde polis engeliyle karşılaşan Özdağ, “Bende farklı bilgiler var” diyerek açıklamalarda bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet İstiklal Caddesi’ne giderek düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulunmak istedi. Ancak polis ekipleri Özdağ ve heyetine engel oldu.

Bir süre sonra polis kordonuyla birlikte patlamanın yaşandığı bölgeye giden Özdağ, burada yaptığı açıklamada “Benim edindiğim bilgi Süleyman Soylu’nun kamuoyuyla paylaştığı bilgiden oldukça farklı gözüküyor.” ifadelerini kullandı.

Özdağ açıklamasında şunları kaydetti:

“Dün burada 6 şehit verdik. Ülke böyle yönetilmeye devam ederse çok daha şehit vereceğiz ne yazık ki. Türk milletinin başı sağ olsun ama artık Türk milletine de başsağlığı dilemek istemiyoruz. Bunun için Hatay’a sembolik mayın döşemeye gitmiştik. Eğer bizim isteğimiz olsa sınıra mayın döşenseydi, buraya gelen alçak sınırda mayınla kendisi patlar ölürdü.

Güya Türkiye’nin kontrolündeki Afrin’den çıkıp gelen biri Türkiye’nin göbeğinde bomba patlatıyor. Bu sırada İçişleri Bakanı da Türkiye’nin Erbil’e, Şam’a, Bağdat’a da güvenlik getireceği iddialarında bulunuyor. İstanbul’da güvenlik sağlayamayanların komşu ülkelerde güvenlik sağlayacağı rüyaları görmesi kadar trajik bir şey olamaz.

BENDEKİ BİLGİ FARKLI

Patlama sırasında kendisi Suriye’de olan Süleyman Soylu’nun bir açıklama yaptığını, bazı imalarda bulunduğunu duyduk. Gerçekten Süleyman Soylu’nun ifade ettiği gibi bu hadisenin arkasında bahsettiği devlet mi var? Yoksa bir başka devlet ile mi bağlantı var? Önümüzdeki günlerde bunun ortaya çıkacağını göreceğiz. Çünkü benim edindiğim bilgi Süleyman Soylu’nun kamuoyuyla paylaştığı bilgiden oldukça farklı gözüküyor.”

 

İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda hayatını kaybedenler son yolculuğuna uğurlanıyor