Özçelebi ittifak görüşmesinin perde arkasını anlattı! Erdoğan’ın YRP kararında ‘Kürt oyları’ etkisi

Yayın tarihi: 22 Şubat 2024 Perşembe 1:13 am - Güncelleme: 22 Şubat 2024 Perşembe 1:13 am

Siyasal İletişim Danışmanı Suat Özçelebi, Yeniden Refah Partisi ile olumsuz sonuçlanan ittifak görüşmelerinde “Sayın Cumhurbaşkanı DEM’in ya da Kürt hareketinin seçim sonuçlarına olan etkisinin kendisinin kazanması açısından yeterli buluyor demektir.” dedi.

Siyasal İletişim Danışmanı Suat Özçelebi, TELE1’de Tuncay Mollaveislioğlu’nun sunduğu “Anında Manşet” programına katıldı.

Çelebi, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde İstanbul hakkında değerlendirmede bulundu.

DEM Parti’nin izlediği politikayla seçimlerin ardından AKP ile başka süreçlerle birlikte değerlendirebileceğini söyleyen Çelebi, “Yine farklı kayyum süreçlerinin başka şekillere büründüğü değerlendirmelerin yapılabileceği bir zaman bizi bekliyor.” dedi.

Çelebi, “Ayın 20’sine kadar ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın Yeniden Refah’la ilgili bir açıklama yapmasını bekliyordum. Listeler 3 Mart’ta kesinleşiyor. 3 Mart’a kadar hala bir süre var ama Yeniden Refah’tan Sayın Erbakan‘ın yaptığı açıklamalardan ‘Biz bir biçimde eğer AK Parti ile uzlaşırsak onun yedek lastiğine dönüşürüz’ açıklaması bu ihtimali biraz daha düşürdü. Asla sıfırladı diyemiyorum.” diye konuştu.

Fatih Erbakan çekilmiyor: AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz

‘CUMHURBAŞKANI YENİDEN REFAH’A RİSK GÖZÜYLE BAKMIYOR’

Çelebi konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunu şu nedenle söylüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Yeniden Refah’a yani onun seçime girmesine aday çıkartmasına bir risk gözüyle demek ki artık bakmıyor. Yani İstanbul’u mutlaka kazanmak isteyen Sayın Cumhurbaşkanı Yeniden Refah’ın aday çıkartmasına razı oluyorsa dikkat çekmek istediğim nokta burası; o zaman DEM’in ya da Kürt hareketinin seçim sonuçlarına olan etkisinin kendisinin kazanması açısından yeterli buluyor demektir.”

 

Atatürk’e saldırıya bir tepki de ADD Başkanı’ndan: Bunlar Batı emperyalizminin etki ajanı

Yeniden Refah Partisi Milletvekili Suat Pamukçu istifa etti

Kaynak: TELE1