Oyuncu Yaşar Alptekin: Sokakta sigara içen kadın ucuzdur

Yayın tarihi: 24 Mart 2019 Pazar 1:53 pm - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 7:21 am

Oyuncu Yaşar Alptekin, kendisiyle yapılan bir röportajda “Tesettürlü olsun ya da olmasın sokakta sigara içen kadın ucuzdur” ifadesini kullandı.

Oyuncu Yaşar Alptekin, kadınlara “Sokakta sigara içen kadın ucuzdur” diyerek hakaret etti. Makyaj yapan tesettürlü kadınlara da hakaret eden Alptekin, “Dudaklarda ruj, gözler sürmeli, koku yoğun, dapdaracık kıyafetler… Bu şekilde ancak Süslüman olurlar. İslam’a zarar veriyorlar” dedi. Alptekin, eski günleri için de “İçki sansınlar diye kadehime vişne suyu koyardım” dedi.

Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cinmen’e konuşan Alptekin’in bazı sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

‘ESKİDEN TESETTÜRLÜ HANIMLAR ÖZGÜR DEĞİLDİ’

– Türkiye’nin muhafazakarlaştığını düşünüyor musunuz?

Tabii. Tesettürlü hanımlar bu kadar rahatlıkla sokakta dolaşamıyordu. Evlerinde oturuyorlardı. Özgür değillerdi. Şimdi ise kendi hayatlarını yaşayabiliyorlar. Böyle olması da gerek zaten. Muhafazakarlar mini etekli kadına karışmamalı. Mini etekli bir kadın da sakallı bir adama karışmamalı. Kadınlar, tesettürle harama karşı kendilerini korurlar.

‘RUJ SÜREN TESETTÜRLÜ MÜSLÜMAN DEĞİL, SÜSLÜMAN OLUR’

Bazı tesettürlü kadınlara bakıyorum; dudaklarda ruj, gözler sürmeli, koku yoğun, dapdaracık kıyafetler… Tesettür bu olamaz. Bu şekilde Müslüman değil ancak Süslüman olurlar. Böyle yaparak İslam’a zarar veriyorlar. Bir de tesettürlü olsun ya da olmasın sokakta sigara içen kadın ucuzdur.

– Yaşar Bey, tuhaf bir dönüşümünüz oldu. Sizi sarıklı cübbeli gördük. Allah aşkına size ne oldu böyle?

Yakışıklı, podyumların ve sinemaların vazgeçilmez adamıydım ve bir anda değiştim. Herkes bunu sorgulamadan yargıladı, kafayı sıyırdığımı, delirdiğimi düşündü. Kimse ‘Neden’ diye sormadı. Oysa ben İslamiyet’le tanıştım, özümü buldum. Ben özümü bulurken IŞİD üyesi sanılıp gözaltına bile alındım. O kendini arama ve bulma dönemiydi. Cat Stevens da Yusuf İslam’a dönüştü. O da cübbe ve sarığa büründü. Sonra orayı terk etti.