Oyuncu Leyla Bilginel yedi yaşında uğradığı bakkal tacizini anlattı

Yayın tarihi: 14 Mart 2024 Perşembe 12:27 pm - Güncelleme: 14 Mart 2024 Perşembe 12:28 pm

Oyuncu Leyla Bilginel konuk olduğu bir programda çocukken uğradığı tacizi anlattı. Korkup kaçtığını söyleyen Bilginel “Babam duysa katil olurdu” ifadesini kullandı.

‘Haber Bahane’ programına konuk olan oyuncu Leyla Bilginel, hayatını anlatırken zor bir çocukluk geçirdiğini söyledi.

‘ANNEMİ, BABAM DÖVMEZSE AMCALARIM VE DEDEM DÖVERDİ’

Babası tarafından şiddete uğradığını söyleyen Bilginel, “Babam alkolikti, annemi döverdi. Babam dövmezse amcalarım ve dedem annemi döverdi. Bütün gelinlere böyleydi. Ben 5 yaşındayken de babam bizi ‘Sizin diliniz çok uzadı, ben onu kesmez miyim?’ diyerek bıçakla kovaladı. Babam sevgisiz büyümüş biri. Alkol aldığında başka, almadığında bambaşka biriydi” ifadelerini kullandı.

’12 YAŞINDA 13 GÜNLÜK AÇLIK GREVİ’

Lisede okuyabilmek için 13 gün açlık grevi yaparak babasını ikna ettiğini anlatan Bilginel, sözlerine şöyle devam etti: “Babam kitaplarımı yırtar ben de sabah onları birleştirir okumaya devam ederdim. Öğretmenlerim sayesinde ortaokulu bitirdim. Liseye geçtiğimde okutmadılar ve görücüler gelmeye başladı. 12 yaşındayken 13 gün boyunca hiçbir şey yiyip içmedim. Ölmek üzereyken beni hastaneye kaldırdılar. Doktor yaşadıklarımı duyunca yardım etmek istedi, beni kucağına alıp babama teslim ederken ‘alın bunu gömün, yaşamaz’ dedi. Babam beni aldı ama annem feryat ediyordu. Babamın kalbinin titremesini duydum. Babam, ailesine karşı gelemediği için bana böyle davranıyordu. Babam eve geldiğimizde okumamı kabul etti ama ‘Benim yüzümü öne eğerseniz ikinizin de kafasını tıraş eder tımarhaneye atarım’ dedi.”

‘7 YAŞINDAYKEN TACİZE UĞRADIM’

Bilginel küçük yaşta tacize uğradığını da söyledi: “Bir bakkalımız vardı, Mehmet Amca. 7 yaşındaydım. Bana ‘İstediğin şeyler tezgahta, oradan al’ dedi. Arkamdan geçerken beni taciz etti. Çok korktum ve kaçtım. Korktuğum için anneme söyleyemedim, babam duysa katil olurdu. Daha sonra o dükkana hiç yalnız girmedim, kendimce böyle bir çözüm bulmuştum.”

LEYLA BİLGİNEL KİMDİR?

Leyla Bilginel, 21 Aralık 1977 tarihinde Ankara’da doğdu. Ankara Hacettepe Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdi. Leyla Bilginel, 2007 yılında ABD’de New York’ta bir sperm bankasından aldığı spermle bir bebek dünyaya getirdi.

Haber spikeri olarak iş yaşamına başladı. İki yıl spikerlik yaptıktan sonra bıraktı. Ankara’da Hacettepe Üniversitesi İşletme bölümünde okurken, iki yıl devlet tiyatrolarından oyunculuk eğitimi de aldı. Ardından önce reklam filmleri, katalog çekimleri derken oyunculuğa başlamış oldu. Çeşitli dizi filmlerde görev aldı.

2013 yılında “Sevme Yanarsın” adlı tiyatro oyununda görev aldı. Charles Dyer’in “Taşralı” oyunundan esinlenerek Özdemir Çiftçioğlu tarafından sahneye konulan “Sevme Yanarsın” oyununda Leyla Bilginel, Onur Şenay ve Genco Çağlar ile birlikte sahneye çıktı.

HANGİ DİZİ VE FİLMLERDE OYNADI?

2013 – (Q)üfür (Gülizar) (Sinema Filmi)
2010 – Kılıç Günü (Suzan Kızıltan) (Dizi)
2009 – Maskeli balo (Dizi)
2008 – Pars: Narkoterör (Dizi)
2007 – Emret komutanım: Şah mat (Film)
2007 – Gurbet yolcuları (Dizi)
2006 – Kördüğüm (Dizi)
2005 – Savcının Karısı (Dizi)
2002 – Yesil Işık
2002 – Seni Yaşatacağım (Dizi)
2001 – Nisan Yağmuru (Dizi)
1998 – Aynalı tahir (Dizi)

Kaynak: TELE1