Öymen’den Kılıçdaroğlu’na: 12 seçim kaybedildi, hepsinde mi sırtınızdan hançerlendiniz?

Yayın tarihi: 4 Kasım 2023 Cumartesi 2:36 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2023 Cumartesi 6:03 pm

CHP Genel Başkanı adayı Örsan Kunter Öymen, kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’na “13 yıldır girilen tüm seçimler kaybedildi. Hepsinde mi sırtınızdan hançerlendiniz?” diye sordu.

CHP Genel Başkanı adayı Örsan Öymen, partisinin 38. Olağan Kurultayı’nda açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım” sözlerine yanıt verdi. Öymen, konuşmasından bir süre sonra sosyal medya hesabından adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Kılıçdaroğlu: Bay Kemal’in yol arkadaşı olacaksan arkadan hançerlemeyeceksin

’12 SEÇİMDE DE Mİ HANÇERLENDİ?’

Öymen’in açıklaması şöyle:

“Gerçekleri olduğu gibi ortaya koymamız gerekiyor. Sayın Genel Başkanımız sırtından hançerlendiğini söyledi. 13 yılda 12 seçim kaybedilmiş, hepsinde mi sırtından hançerlendi? Böyle bir şey olabilir mi? Dünyanın hangi ülkesinde görülmüş, 13 yılda bütün seçimler kaybedilmiş, buna rağmen genel başkanlık koltuğunda oturmak nasıl açıklanabilir. CHP’nin oyu yüzde 22-26 bandında sıkışmış kalmış. Yüzde 48 değerli bir oydur fakat önceki seçimlerde de adayların toplam oyu yüzde 48’di.

CANLI | CHP’de kritik kurultay başladı! Genel başkan seçilecek

’39 VEKİLİ HEDİYE ETTİK’

Gerçek bir değişime yol açmamız gerekiyor. Bu seçimlerin kaybedilmiş olmasının birçok nedeni var. Parti içi demokrasinin olmaması, kararların oligarşik bir yapı tarafından alınması hataya sebep olmuştur. 39 vekilin oyu yüzde 2-3’ü geçmeyen partilere hediye ettik. Şimdi anayasa değişikliği oylamaları olacak, bu vekiller AK Parti ile işbirliği yaparsa bunun sorumlusu kim olacak. Genel merkez örgütün ağası değildir, örgütün sözcüsü olmalıdır. İki seçim kaybeden birisinin bir daha genel başkan adayı olmaması gerekiyor.

İmamoğlu: Bu kurultay tarihi bir kurultaydır

‘GENEL BAŞKAN SOLU HAYIRSEVERLİK ZANNEDİYOR’

Sayın Genel Başkan değişimcilerin sağ sol bilmediğini söyledi. Kimi kastetti bilmiyorum. Sayın Genel Başkan’ın söylediği doğru değildir. Parti sağa kaymıştır. Genel Başkan solu hayırseverlik zannediyor. Sol, düzeni değiştirmektir. Laiklik ilkesi yönetim tarafından ihmal edilmiştir. AK Parti din devleti kuruyor ve biz buna karşı çıkamıyoruz. Biz bunu kabul etmiyoruz.”

İlhan Cihaner CHP Genel Başkan adaylığından çekildi