Öykü Arin’in ‘Arkadaş Ekim’ isimli kardeşi dünyaya geldi

Yayın tarihi: 8 Kasım 2021 Pazartesi 4:43 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 1:49 pm

Yakalandığı Lösemi hastalığına karşı verdiği mücadelede simgeleşen, Öykü Arin’e umut ol’ kampanyası ile Lösemi hastası birçok çocuğa umut olan Öykü Arin’in ‘Arkadaş Ekim’ isimli kardeşi dünyaya geldi.

Öykü Arin’in ‘bir arkadaş istiyorum’ demesi üzerine Anne Eylem Şen Yazıcı ve baba Çağdaş Yazıcı’nın ‘Arkadaş Ekim’ ismini verdikleri bebeğin, Öykü Arin ile doku tipinin tam uyumlu olduğu tespit edildi. İzmir’de yaşayan Eylem Şen Yazıcı ve Çağdaş Yazıcı çiftinin çocukları Öykü Arin’e yaklaşık 3 yıl önce Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulmuştu. Doktorların Öykü Arin’in kök hücre nakliyle hayata tutunabileceğini söylemesi üzerine aile, ‘Öykü Arin’e Umut Ol’ kök hücre bağış kampanyasını başlatmış ve binlerce kişi Öykü Arin için bağışçı olmuştu.

KARDEŞİNE İSMİNİ ÖYKÜ ARİN VERDİ

Yeni dünyaya gelecek kardeşinden gerçekleştirilecek naklin Öykü Arin için daha başarılı olabileceğini düşünen aile çocuk yapma kararı verdi. Erkek kardeşi dünyaya gelen Öykü Arin’in ‘bir arkadaş istiyorum’ demesi üzerine aile  bebeğe ‘Arkadaş Ekim’ ismini verdi. Anne Eylem Şen Yazıcı, eğer ihtiyaç duyulursa nakil işleminin yapılabileceğini söyledi.

Ailesi Öykü Arin’e okul arıyor