Ailesi Öykü Arin’e okul arıyor

Yayın tarihi: 2 Mart 2021 Salı 11:06 am - Güncelleme: 2 Mart 2021 Salı 11:06 am

Babasından nakledilen yarı uyumlu ilikle hayata tutunan lösemi hastası 6 yaşındaki Öykü Arin’in ailesi, İzmir’de okul arıyor.

2018 yılında Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan ve 2019 yılında babası Çağdaş Yazıcı’dan nakledilen yarı uyumlu ilikle hayata tutunan Öykü Arin’den sevindiren bir haber geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan anne Eylem Şen Yazıcı, 6 yaşındaki Öykü Arin’in bu sonbaharda ilkokula başlamasına izin verildiğini duyurdu.

Öykü Arin’in İzmir’de okula başlayacağını duyuran Eylem Şen Yazıcı, Twitter kullanıcılarından hijyen kurallarına uyan bir okul için öneri istedi. Eylem Şen Yazıcı, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Öykü Arin, bu ay 6 yaşına giriyor. Eğer her şey yolunda giderse doktoru bu sonbahar maske kullanmak şartı ile ilkokula başlamasına izin verecek. Az sayıda öğrencinin olduğu, hijyen koşulları konusunda titiz bir okul aramamızı önerdi. İzmir için okul önerilerinizi almak isteriz”

NE OLMUŞTU?

2018 yılında Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan 6 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için ‘Öykü Arin’e umut ol’ kampanyası başlatıldı. Binlerci kişi kök hücre bağışında bulunurken 2019 yılında Öykü Arin’e annesi Eylem Şen Yazıcı’dan yarı uyumlu nakil yapıldı. Uyumsuz sonuçlanan nakilin ardından 26 Haziran’da Öykü Arin’e babası Çağdaş Yazıcı’dan yarı uyumlu nakil yapıldı. İlik uyumu yüzde 98.5 oranında başarılı olurken Öykü Arin hastanedeki tedavisini tamamlayarak Ağustos 2020’de evine döndü.