Otomobili iterek çaldılar

Yayın tarihi: 21 Şubat 2023 Salı 10:31 am - Güncelleme: 21 Şubat 2023 Salı 10:31 am

Çalmak istedikleri otomobil çalışmayınca iterek götüren hırsızlar çevredeki güvenlik kameralarına yakalandı.

İstanbul Avcılar’da 5 ve 12 Şubat tarihleri arasında 3 ayrı otomobil hırsızlığını aydınlatmak için harekete geçen polis ekipleri, hırsızlıkların yapıldığı bölgelerdeki güvenlik kamera kayıtlarını tek tek incelerken, ayrıca saha çalışması sonucu şüphelileri belirleyerek operasyon başlattı.

Asayiş Büro ekipleri, bir hırsızlık olayında şüphelilerin 10 Şubat günü saat 05.35’te gözlerine kestirdikleri bir otomobili çalmadan önce bölgede keşif yaptıkları bazılarının gözcülük yaparken, birisinin kapıyı açıp içeri girdiğini ancak otomobili çalıştıramadığını belirledi. Şüphelilerin çalıştıramadıkları bir otomobili iterek sokaktan uzaklaştırdıktan sonra çalıp uzaklaştığını güvenlik kamera kayıtları sayesinde anlaşıldı.

Polis, 12 ayrı suç kaydı bulunan 16 yaşındaki H.Ç., 10 suç kaydı bulunan aynı isimdeki yakını 17 yaşındaki H.Ç., 4 suç kaydı bulunan 17 yaşındaki H.E.Ç. ve 10 suç kaydı bulunan 16 yaşındaki G.A. adlı şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı. Çocuk Büro Amirliği’ne teslim edilen şüpheliler ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.