Otomobil pazarında büyük bir devrim yaşanıyor

Yayın tarihi: 26 Nisan 2022 Salı 7:00 am - Güncelleme: 25 Nisan 2022 Pazartesi 3:19 pm

Otomobillerde hız sınırlaması giderek yayılıyor. Otomobil devleri birer birer hız sınırlaması için düğmeye basıyorlar.

Otomobillerde hız sınırlaması giderek yayılıyor. Otomobillerde hız sınırlaması giderek yayılıyor. Volvo geçtiğimiz günlerde yeni araçlarında hız limitini 180 km/s ile sınırlandırdığını açıklamıştı. Şimdi benzer bir açıklama da Renault yönetiminden geldi.

Renault’nun patronu Luca de Meo katıldığı bir etkinlikte hız sınırlamasına ilişkin söylemlerde bulundu. Deneyimli yönetici “Ölümcül kazaların üçte birinden fazlası yüksek hız nedeniyle meydana geliyor. Maksimum hız, araç modeline bağlı olarak değişecek. Ancak her halükarda önümüzdeki yıldan itibaren yeni Renault ve Dacia otomobillerin hiçbirinin hızı 180 km/s’yi geçemeyecek” dedi.

hız sınırlaması

 

Meo’nun söylemlerine göre hız limiti araçtan araca farklılık gösterecek. Örneğin yeni gelecek olan Megane modellerinde maksimum hız 160 km/s olacak. Muhtemelen diğer otomobillerde daha da düşük olabilir.

 

Görünen o ki önümüzdeki süreçte diğer markalar da hız sınırlaması için kolları sıvayabilir. Elbette bu henüz kesinleşmiş bir bilgi değil. Lakin kullanıcı güvenliğinin ön plana çıkarıldığı bir devirde, diğer markaların buna ayak diremeleri çok da mantıklı olmayabilir.

 

Öte yandan ayrı bir soru işareti daha var. GTline gibi serilerde hız unsurunun ön planda olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu modellerde de 180 km/s gibi bir sınırlamanın olup olmayacağı şimdilik soru işareti. Bunu da zaman gösterecek. Sonuç olarak bekleyip göreceğiz.

PlayStation 5 fiyatı artmaya devam ediyor