Otomobil alamayan motosiklete yöneldi, satışlar rekor kırdı

Yayın tarihi: 2 Ocak 2023 Pazartesi 8:53 am - Güncelleme: 2 Ocak 2023 Pazartesi 8:54 am

Otomobil fiyatlarındaki rekor artış ve yakıt fiyatlarındaki dengesizlikler nedeniyle motosiklet satışlarında tüm zamanların rekoru kırıldı.

Otomobil fiyarlarındaki artış kullanıcıları alternatif yollara yöneltti. Motosiklet satışları, 2022’nin ilk 11 ayında 2021’e göre yüzde 50,7 artarak 365 bini aştı. Aynı dönemde otomobil satışları ise yıllık bazda 2,4 oranında azalarak 505 bin 886 adette kaldı.

Ekonomim gazetesine konuşan Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Başkanı Başarı Erbaş, pandemiyle birlikte bireysel ulaşım araçlarına talebin artığını hatırlatarak, “Ekonomideki olumsuz gelişmelere paralel Türkiye’de alım gücünün zayıflaması da otomobile göre daha ucuz bir bireysel ulaşım aracı olan motosikleti ön plana çıkarttı. Öte yandan gelişen e-ticaret motosikletli kurye sayısında ciddi artışa sebep oldu” dedi. Aynı zamanda BMW Motorrad Marka Müdürü olan Başarı Erbaş, motosiklet sektörünün önümüzdeki yıllarda büyümeye devam edeceğini ifade ederek, “Çok yakın bir zamanda otomobil satışlarını yakalayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Elektrikli otomobil satışları beklenen düzeye hala ulaşamadı