Otobüsle yolculuk eden yolcudan çantasındaki HGS etiketi yüzünden ücret kesildi

Yayın tarihi: 16 Ocak 2024 Salı 2:24 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2024 Salı 2:30 pm

Otobüsle yolcu olarak seyahat ettiği sırada çantasında HGS etiketi bulunduğu için otoyol ücreti kesilen A.D.’nin yaptığı itiraz sonrası kesilen ücreti iade edilmesine karar verildi.

Otobüsle İstanbul’dan Edirne’ye yolcu olarak seyahat eden öğretmen A.D., kredi kartı ekstresini kontrol ettiği sırada HGS hesabından Kuzey Marmara Otoyolu geçiş ücreti olarak 136 TL 50 kuruş ücret kesildiğini fark etti.

Bunun üzerine A.D., Edirne Ticaret Müdürlüğü’ne başvurarak, otobüste yolcu olduğunu ve çantasında HGS etiketi olduğu için geçiş ücretinin çekildiğini belirtip itiraz etti. İtirazı inceleyen Tüketici Hakem Heyeti başvuruyu haklı buldu ve kesilen geçit ücretin A.D.’ye iadesine karar verdi.

YARGIYA TAŞINDI

Karar, Kuzey Marmara Otoyolu İşletmecisine tebliğ edildi. Kararın tebliğ edildiği şirketin Edirne 2. Asliye Hukuk Mahkemesine itirazda bulunmasıyla konu yargıya taşındı.

Kentte Tüketici Mahkemesi bulunmadığı için duruşma Edirne 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada A.D, aracıyla geçmediği halde kendisinden ücret kesintisi yapıldığını belirterek şirketin davasının reddedilmesini istedi. Şirket avukatı da davanın kabul edilmesini talep etti.

Hakim, şirketin dava talebinin reddine karar verdi.

Bu doğrultuda A.D’nin HGS etiketinden çekilen ücret iade edilecek.

PTT için “HGS satışından servet aktarımı yapılıyor” iddiası

HGS, otoyol geçiş ücreti, iade

Otobüsle yolcu olarak seyahat ettiği sırada çantasında HGS etiketi bulunduğu için otoyol ücreti kesilen A.D., yaptığı itiraz sonrası kesilen ücreti iade edilmesine karar verildi.

 

Kaynak: TELE1