Osman Öcalan’ı ekrana çıkaran TRT’de ‘fetih’ konulu yerel seçim hazırlığı!

Yayın tarihi: 18 Ocak 2024 Perşembe 11:29 am - Güncelleme: 18 Ocak 2024 Perşembe 11:45 am

Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçilmesinden önce Osman Öcalan’ı ekrana çıkaran TRT bu kez seçim hazırlığında ‘fetih’ temasını seçti, İstanbul’un fethini anlatan bir dizi çekmeye başladı.

Türkiye’nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli ilk ve tek kuruluşu olan TRT’den AKP’nin “Yeniden İstanbul, Yeniden AK Parti” sloganına uygun bir hamle geldi. İstanbul’un fethini konu alan yeni bir dizinin yakında yayınlanacağı duyuruldu.

‘Mehmed: Fetihler Sultanı’ isimli dizinin ilk fragmanını paylaşan kişi ise İletişim Başkanı Fahrettin Altun oldu. Altun’un ‘anlamlı yapım’ olarak nitelendirdiği dizinin fragmanında “İstanbul muhakkak fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur” hadisinin yer aldığı sahnenin olması ayrıca dikkat çekti.

HOLLYWOOD’DAN MAKYAJ EKİBİ GETİRMİŞLER

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, dizinin çekimi için Hollywood’dan makyaj ekibi getirildiğini, ilk iki bölümün harcamasının 80 milyon lirayı geçtiğini yazdı.
Suriyeli oyuncu Ghassan Mesud’un rol aldığı dizide Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Bülent Alkış gibi isimler de yer alıyor.

DİZİNİN YAPIMCISI AKİT’E ‘OLMASAYDI DA OLURDUK’ İLANINI VEREN KİŞİ

Balbay aynı zamanda dizinin yapımcısının 10 Kasım 2023’te gerici Akit’e Olmasaydı da olurduk” ilanını veren Eyüp Gökhan Özekin olduğunu ifade etti.

OSMAN ÖCALAN’I EKRANA ÇIKARMIŞLARDI

Aynı TRT, geçtiğimiz yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı ikinci turdan önce terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan ile röportaj yayınlamıştı. Osman Öcalan, “Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Elinden geldiğince Kürtlerden kaçtı ve kendini onlardan bağımsız tutmaya çalıştı. Kürtler için CHP’nin hiçbir projesi yoktur” diyerek İmamoğlu’nu kötülemeye kalkmıştı.

Kaynak: TELE1