OSB gözünü vatandaşın arazisine dikti! “Mahkeme kararı olmadan girdiler”

Yayın tarihi: 3 Şubat 2023 Cuma 11:31 am - Güncelleme: 3 Şubat 2023 Cuma 11:31 am

AKP’li vekil Semra Kaplan Kıvırcık’ın eşi Osman Kıvırcık’ın Manisa’da yaptığı Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nin, (OSB) büyük bir kısmı vatandaşlara ait olan 190 bin metrekarelik araziyi kamulaştırmadan OSB’ye dahil etmeye çalıştığı ortaya çıktı Avukatlar,  “OSB, kanunları hiçe sayıyor” dedi.

Manisa’da AKP’li Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık’ın eşi Osman Kıvırcık’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Muradiye Organize Sanayi Bölgesi (OSB), büyük bir kısmı vatandaşlara ait olan 190 bin metrekarelik araziyi herhangi bir kamulaştırma kararı alınmadan OSB sınırlarına dahil etmek için çalışma başlattı. Karara tepki gösteren vatandaşlar, OSB’nin haksız ve hukuksuz bir şekilde iş makineleriyle girdiği arazilerini işgal ettiğini belirtti.

İŞ MAKİNELERİYLE GİRİLDİ

Birgün’den Sibel Bahçetepe’nin haberine göre; mağdur yurttaşlar adına; avukatlar Ömer Talha Oğan, Süleyman Özgür Kale, Berk Bozkurt Muradiye OSB hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Öte yandan imar planlarının iptali için dava açıldı.

Avukat Oğan, Muradiye OSB’nin talebi üzerine 2021 yılının haziran ayında Sanayi Bakanlığı tarafından mahallenin imar planlarını değiştirdiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“İmar planlarının değiştirilmesiyle her şeyin bittiğini sanan Muradiye OSB, müvekkillerimizin parsellerine hiçbir mahkeme kararı olmadan, hiçbir şekilde müvekkilimizin rızası olmadan iş makinaları ile girerek fiilen işgal etmiş bulunmaktadır” diye konuştu. Arazinin OSB sınırlarına dahil edilmesinin şehircilik ve planlama esaslarına da aykırı olduğunu belirten Oğan, “Muradiye OSB, yaptıkları işgale kılıf hazırlamak için imar planları değiştirilmiş olan bu 190 bin metrekarelik alanla ilgili kamulaştırma davaları açmıştır. Bu işlem acele kamulaştırma davaları değil, normal kamulaştırmadır. Normal kamulaştırmalarda mahkeme sonuçlanmadan idare tarafından parsellere fiilen girilememektedir. Ama Muradiye OSB, kanunları hiçe sayarak hiçbir mahkeme kararı, hiçbir el koyma kararı, hiçbir malik muvafakati olmadan 190 bin metrekarelik alanda 17 parselde işgali başlatmışlardır”

“MAHKEME KARARI OLMADAN GİRİLDİ”

Müvekkillerinin parsellerine mahkeme kararı olmadan girildiğini de vurgulayan avukat Oğan, “Hiçbir güç odağı kendisini kanunlardan üstün göremez, tapulu bir arsaya mahkeme kararı olmaksızın giremez. Ayrıca planlama açısından da pek çok sıkıntı olduğunu düşündüğümüz imar planlarına karşı da iptal davası ve yürütmenin durdurulmasını talep etmiş bulunmaktayız. Konuk alanlarının kullanımına tahsis edilen 190 bin metrekarelik alanın Muradiye OSB sınırlarına dahil edilmek istenilmesini hukuka ve şehircilik planlama esaslarına uygun bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Avukat Berk Bozkurt ise 190 bin metrakerelik arsalarda yüzlerce kişinin malik olduğunu belirterek “OSB, yurttaşa ait yere girip inşaat başlattı. Bölgede valilik tarafından alınmış bir kamulaştırma kararı var, fakat henüz mahkeme kararı yok. Bu durum yurttaşların arazisinin işgali” değerlendirmesini yaptı.

Manisa’da AKP ve MHP’den istifa edip İYİ Parti’ye katıldılar