Ordu’da itfaiye aracıyla AKP propagandası! Görüntüyü çekeni dövdüler

Yayın tarihi: 6 Şubat 2024 Salı 12:14 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2024 Salı 12:16 pm

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

Yerel seçimlere sayılı günler kalmışken AKP’nin seçim öncesinde sık sık gördüğümüz skandallarına bir yenisi daha eklendi. Ordu‘nun Gürgentepe ilçesinde AKP’liler belediyeye ait itfaiye aracını parti propagandası için kullandı, o anları kameraya alan bir vatandaşı da darp etti. Öte yandan Gürgentepe CHP ilçe başkanı yaşananlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıklarken AKP’li adayın oğlunun da olay anında orada olduğunu söyledi.

Skandal olay önceki akşam Ordu’nun Gürgentepe ilçesinde yaşandı. Bir vatandaş belediyeye olan itfaiye aracıyla AKP’nin Gürgentepe adayı Yener Yalçınkaya’nın afiş ve pankartları AKP propagandası için asılırken kameraya aldı. AKP pankartları asan kişiler vatandaşın kendilerini kameraya çektiğini görünce önce durdular daha sonra bir kişi görüntüyü çeken vatandaşı tartakladı. Tartaklanan vatandaşın ‘Biz niye kullanamıyoruz itfaiye aracını’ dediği görüntülere yansıdı

Söz konusu skandalı çeken vatandaşı tartaklayanın ise AKP’li aday Yener Yalçınkaya’nın yeğeni Muhammed Yalçınkaya olduğu iddia edildi.

Seyit Torun: Anıtkabir’e küfreden bu hadsiz, AKP’nin Ordu milletvekili adayı

ÖNCEKİ DÖNEMDE BELEDİYEDE İŞE GİRMİŞLER

Konu hakkında TELE1’den Oğuzhan Poyrazoğlu’na açıklama yapan CHP Ordu Gürgentepe İlçe Başkanı Menduh Lafcı konuyu takip ettiklerini ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Lafcı söz konusu olayı gerçekleştirenlerin belediyenin önceki dönemde itfaiyede işe alındığını parti için de çalışmalara devam ettiğini ve böyle bir işgüzarlık yaptıklarını söyledi. Öte yandan Lafcı olayın yaşandığı noktada AKP’li adayın avukat olan oğlunun da bulunduğunu söyledi.

Kendilerinin afiş ve pankart kullanımı için itfaiye aracı talebinde bulunmadığını ileten Lafcı, AKP’nin de böyle bir resmi talebi olmamasına rağmen aracı kullandıklarını sözlerine ekledi.

 

Kaynak: TELE1