Seyit Torun: Anıtkabir’e küfreden bu hadsiz, AKP’nin Ordu milletvekili adayı

Yayın tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 7:49 am - Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba 7:49 am

CHP’li Seyit Torun, AKP’nin Ordu Milletvekili adayı Ufuk Kaynak’ın Anıtkabir’i hedef aldığı sözleri paylaşarak tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AKP Ordu Milletvekili adayı İbrahim Ufuk Kaynak’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsmet İnönü’yü ve Anıtkabir’i hedef alan sözlerine tepki gösterdi.

Atatürk düşmanı Eyüp Gökhan Özekin AKP’nin aday listesinde

Torun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Anıtkabir’e küfreden bu hadsiz, AKP’nin Ordu Milletvekili adayı! Yazıklar olsun. “Yerli ve milliyiz” diyenlerin gerçek yüzü budur! AKP bu adayı kendisine yakıştırabilir ama Ordu halkı bu ahlaksızlığı kabul etmez.

KABUL EDİLEMEZ

Seyit Torun daha sonra yaptığı açıklamada “Ordu AK Parti Milletvekili adayı, maalesef üzülerek söylüyorum hem İsmet İnönü’ye hem de Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatmış. Bu ülkeyi kuran emperyalizme karşı mücadele eden ve bu vatan toprağını bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’ye dil uzatmak, AK Parti milletvekilinin haddi de değildir, hakkı da değildir.

Anıtkabir’e küfredenleri, Ordu halkı asla ve asla affetmez. Bu aday AK Parti’ye yakışır. AK Parti bunu içine sindirir ama Ordu halkı içine sindirmez ve kabul etmez.” dedi.