Oppo çip kabusuna yenildi
27 Şubat 2022 Pazar

Kendi yonga setini üretmek için çalışmalara başlayan Oppo çip sıkıntısı ile yüzleşti. Çinli üretici eğer çip kabusunu aşabilirse kendi yonga setiyle donattığı telefonları için geri sayıma geçecek.
Oppo çip kabusuna yenik düştü! Kendi yonga setini üretmek için son derece hevesli olan Oppo’nun planları çip sorunundan ötürü sekteye uğradı. Son dönemde tüm dünya gündemini ilgilendiren bir sorun söz konusu. Çip sıkıntısı. Bu sıkıntı hem hammadde, hem de üretim tarafında ciddi problem oluşturmuş durumda. Çip sıkıntısının ortaya çıkması özellikle teknoloji tarafındaki isimleri de olumsuz etkiliyor.
Bilindiği üzere akıllı telefon sektöründe kendi yonga setini geliştiren isim sayısı hayli kısıtlı. Huawei, Apple ve Samsung bu teknolojiyi elinde bulunduruyor. Sektördeki diğer isimler ise Qualcomm ve MediaTek gibi devlerin kapısını çalıyor.
Mevcut çip sıkıntısı özellikle kendi yongasını üretmeyen şirketleri hayli zor durumda bıraktı. Bu problemler bazı üreticileri ar-ge tarafında önemli adımlar atmaya zorladı.
Ar-ge tarafında önemli adımlar atması beklenen isimlerden birisi de Oppo. Bir süredir ülkemizde de kurumsal olarak hizmet veren Çinli üretici, kendi yonga setini üretmek için harekete geçti. İlk etapta nasıl bir yol izleneceği şimdilik bilinmiyor.
Fakat Oppo önümüzdeki yıl kendi yonga setiyle donattığı üst segment modelini satışa sunma niyetinde. Bu ne zaman, nasıl gerçekleşir şimdilik kestirmek güç. Fakat önümüzdeki süreçte Oppo haricindeki diğer isimlerin de yonga seti üzerine önemli adımlar atması bekleniyor.
Hatırlanacağı üzere Xiaomi de bir süre önce bu tarz adımlar atma niyetindeydi. Fakat Çinli üretici genel üretim aşamasına bir türlü geçemedi.
Benzer Haberler
Üzerinden araba geçen çocuğun mucize kurtuluşu kamerada
19/05/2022 10:33
Tüm dünyayı etkisi altına alan çip krizi için Oppo da harekete geçti
26/04/2022 8:00
Oppo F21 Pro’nun özelliklerinden sonra fiyatı da sızdırıldı
12/04/2022 9:51
Oppo kablosuz kulaklık ailesini yeniledi
10/04/2022 10:00
Oppo yeni modeller ile karşımızda olacak
05/04/2022 12:00
Yaralı bulunan flamingonun ayağında çip bulundu
28/03/2022 11:58