Onursal Adıgüzel’den seçim verisi açıklaması: Bütün adımları kayıt altına aldım

Yayın tarihi: 19 Eylül 2023 Salı 2:45 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2023 Salı 2:45 pm

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve eski Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, 14 Mayıs akşamına ilişkin olarak, “Örgütten veriler yavaş geldi. Başında olduğum sistem, seçim gecesi tek bir saniye bile aksamadan çalıştı” dedi.

Seçimlerin ardından veriş sistemi tartışmalarının merkezinde olan ve ardından görevinden istifa eden Onursal Adıgüzel’den 14 Mayıs akşamına ilişkin açıklama geldi. Diken’den Altan Sancar’a konuşan Adıgüzel, “14 Mayıs akşamında yaşadığımız sıkıntı, örgütlerden gelen verilerle ilgiliydi. Örgütten veriler yavaş geldi. İstanbul örneğini vereyim: Akşam 21.30 ve biliyorsunuz kamuoyu bilgi bekliyor. Ama İstanbul’da o saat itibarıyla sandıkların toplamda yüzde 50’siden veri gelmişti” dedi.

Sorumluluğun ‘örgütten sorumlu genel başkan yardımcısında’ olduğunu söyleyen Adıgüzel şu ifadeleri kullandı:

“Ben bütün süreçleri kayıt altına aldım. Zaten dijital dünya log kayıtlarıyla yürür. Bütün adımlar kayıt altına alınmıştır ve tek bir eksik bulamazlar. Başında olduğum sistem, seçim gecesi tek bir saniye bile aksamadan çalıştı. Bunun aksine iddia eden herkesle yüzleşmeye hazırım. Ben üzerime düşen görevi fazlasıyla yaptığımı ve bu süreçte büyük bir haksızlığa uğradığımı düşünüyorum.”

Onursal Adıgüzel’den seçim açıklaması: Hile oldu ama…