OnePlus sektörde taşları yerinden oynatacak

Yayın tarihi: 4 Mart 2023 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 3 Mart 2023 Cuma 10:09 am

Çinli teknoloji devi OnePlus tarafından geliştirilen ve yakın bir zamanda tanıtılması beklenen katlanabilir akıllı telefon modeli, sektörde dengeleri değiştirecek.

2023 Mobil Dünya Kongresi (MWC) başladı ve bu kongrede şu ana kadar önemli katlanabilir akıllı telefonlar sergilendi. OnePlus etkinlikte hiçbir katlanabilir telefon tanıtmamış olsa da, şirket 2023’ün ikinci yarısında bir tane piyasaya sürme niyetini açıkladı. Bu açıklama, markanın akıllı telefonlardan diğer cihazlara doğru portföyünü genişletmeye kararlı olduğunu gösteriyor.

OnePlus’ın katlanabilir telefonu uzun zamandır bekleniyordu ve şirket önceden de bunu ima etmişti. Ancak bugün marka, katlanabilir ekranlı bir akıllı telefonu 2023’ün ilerleyen dönemlerinde piyasaya sürme niyetlerini nihayet duyurdu. Katlanabilir telefonla ilgili ayrıntılar oldukça sınırlı olsa da, Oppo’nun katlanabilir cihazlarına benzer olacağını varsayabiliriz.

OnePlus

OnePlus’ın COO’su Kinder Liu, etkinlikte yaptığı açıklamada, “İlk katlanabilir telefonumuz, OnePlus hızlı ve pürüzsüz deneyiminin imzasını taşıyacak. Endüstriyel tasarım, mekanik teknoloji ve diğer yönlerden katlanabilir formundan ödün vermeden bir bayrak gemisi telefon olmalıdır. Günümüz katlanabilir pazarındaki en yüksek deneyim hedefleyen bir cihaz çıkarmak istiyoruz” dedi.

Elden Ring için beklenen haber geldi

Liu’nun açıklaması gelecek cihaz hakkında pek bir şey söylemiyor. Markanın gelecekte daha fazla ayrıntı açıklamasını bekleyebiliriz. Geçmiş söylentiler OnePlus’ın cihazının geçen yıl Çin’de piyasaya sürülen Oppo Find N2’ye oldukça benzediğini iddia etmişti. Ancak yeni telefon farklı özelliklere sahip olabilir.

2023 yılında katlanabilir akıllı telefonların popüleritesi artmaya devam ediyor. Yeni kategoride birçok markanın piyasaya girdiğini görüyoruz. Avrupa ve Asya pazarları artık Oppo, Motorola, Tecno ve Honor gibi markaların telefonlarını seçenekler arasında bulunduruyor.