Ölüm sebebi belirlenemeyen Dina’nın dosyası İstanbul’a gönderiliyor

Yayın tarihi: 16 Nisan 2023 Pazar 9:10 am - Güncelleme: 16 Nisan 2023 Pazar 9:10 am

Karabük’teki Filyos Çayı’nda ölü bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Dina’nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Dina’nın kesin ölüm sebebinin belirlenemediği belirtilen dosyanın bu hafta İstanbul’a gönderilmesi bekleniyor.

Karabük’teki Filyos Çayı’nda 26 Mart’ta cesedi bulunan Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın ölü bulundu. 17 yaşındaki üniversite öğrencisinin ölümüne dair soruşturmada Dursun A. üç kez göz altına alınıp serbest bırakıldıktan sonra dördüncü gözaltısında mahkemece tutuklandı.

Son olarak ise, Gabonlu Dina’nın yaşamının son haftasında tacize maruz kaldığı şüpheli ve tanıkların çelişkili ifadeleriyle ortaya çıktı.

Otopsisi Karabük’teki Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nde yapılan üniversite öğrencisinin kesin ölüm sebebi ise belirlenemedi. Ölüm sebebinin belirlenmesi için dosyanın bu konuda uzman olan, İstanbul’daki Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu’na gönderilmesine karar verildi. Bu sırada Dina’nın cenazesi de İstanbul’a gönderilerek Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

DOSYANIN BU HAFTA GÖNDERİLMESİ BEKLENİYOR

Hürriyet’te yer alan habere göre, savcılık Dina’nın Adli Tıp dosyasını henüz İstanbul’a göndermedi. Dosyanın bu hafta İstanbul’a gönderilmesi bekleniyor. Nihai rapor, soruşturmadaki en önemli belirsizliği gidermiş olacak. Dina’nın cenazesi süreç tamamlandıktan sonra Gabon’a gönderilmek üzere ailesine veya elçilik yetkililerine teslim edilecek.

Karabük’te ölü bulunan Gabonlu öğrencinin çıplak ayakla koştuğu son görüntüleri ortaya çıktı!