Öldürüldüğü silahı katiline elleriyle sattığı ortaya çıktı!

Yayın tarihi: 19 Kasım 2022 Cumartesi 1:24 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2022 Cumartesi 1:24 pm

İddianamede, tanık beyanları ve kamera kayıtlarının incelenmesinde, Mustafa D'nin Harun A'nın kendisine hakaret edip silah çektiğine dair beyanlarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu belirtildi. Kasten öldürme ile suçlanan Dörtbıyık'ın yargılanmasına ileriki günlerde başlanacak


" />

Kahramanmaraş’ta Mustafa D, para meselesi yüzünden tartıştığı Harın A’yı tabancayla öldürdü. Cinayet anı kameraya yansırken Mustafa D’nin kullandığı silahı 1,5 ay önce katlettiği Harun A’dan 6 bin liraya satın aldığı ortaya çıktı.

İsmetpaşa Mahallesi’nde 15 Eylül’de, Murat D. ile iş yerinde para meselesi yüzünden husumetli olduğu Harun A. arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüştü ve iş yeri dışında Mustafa D, tabancasıyla Harun Az’ya peş peşe ateş edip kaçtı. Yaralanan Harun A, götürüldüğü hastanede doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Polis tarafından yakalanan Mustafa D, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

‘SİLAHI HARUN’DAN 6 BİN LİRAYA ALDIM’

Olayla ilgili soruşturmada, Mustafa D. hakkında, ‘kasten öldürme’ suçundan iddianame hazırlandı. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, Mustafa D’nin ifadelerine de yer verildi. Pişman olduğunu ve Harun A’nın kendisine saldırarak hakaret ettiğini öne süren Mustada D, “Beladan kaçmak için dükkan dışarısına çıktım, arkadan gelip dışarıda da bana saldırdı. Ben, onun yanında da silah olduğunu düşündüğüm için silahımı çekip Harun’a ateş ettim. Zaten dışarıda da kavga ederken Harun elini beline attı. Her ne kadar Harun’un üzerinden silah çıkmadıysa da muhtemelen arkadaşları silahı saklamıştır. Emniyete teslim ettiğim silahla Harun’u vurdum. Bu silahı da Harun’dan 1,5 ay kadar önce 6 bin liraya aldım” dedi.

Kan donduran cinayet! Yengesini baltayla öldürdü, ağabeyi bunu görünce kalp krizi geçirdi

İddianamede, tanık beyanları ve kamera kayıtlarının incelenmesinde, Mustafa D’nin Harun A’nın kendisine hakaret edip silah çektiğine dair beyanlarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu belirtildi. Kasten öldürme ile suçlanan Dörtbıyık’ın yargılanmasına ileriki günlerde başlanacak