Okullarda ‘Nutuk’ dağıtılmasına izin vermeyen müdür bu kez de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına hakaret etti!

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 8:45 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 8:45 am

Mersin’de daha önce Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Nutuk’ eserinin dağıtılmasına izin vermediği için ilçe milli eğitim müdürlüğü görevinden alınarak imam hatip ortaokuluna müdür olarak atanan Mustafa Bakkal bu kez de Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’a hakaret etti.

Mersin’de Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü görevinde bulunduğu zaman Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Nutuk’ eserinin dağıtılmasına izin vermeyen ve olayın kamuoyunda tepki uyandırmasıyla Mezitli ilçesindeki imam hatip Ortaokuluna müdür olarak atanan Mustafa Bakkal’dan bir skandal hareket daha geldi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Bakkal, Instagram hesabında “Ne fidandı ne yiğitti ne de şehitti. Devlete kurşun sıkan bir it oğlu itti” ifadelerini kullanarak ölüm yıldönümlerinde 3 devrimci fidanı hedef aldı.

Bakkal paylaşımında şu ifadeleri kullanıldı:

“Kimse bize, dünün militanlarına, polisleri, askerleri şehit edenlere, gariban üniversite öğrencilerini devlete karşı kışkırtıp eğitimi engelleyenlere, sokak olaylarıyla ülkenin onlarca yıl geriye gitmesine neden olan Lenin’in uşaklarına güzellemeler yaparak; bunları vatansever kahramanlar olarak göstermeye çalışmasın.”

Bakkal’ın paylaşımları eğitimciler ve yurttaşlar tarafından büyük tepki çekti.

HÜDA Par yöneticisi Trabzonlulara hakaret etti