Okullarda cep telefon kullanımına yeni düzenleme geliyor

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 7:38 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 7:39 pm

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda öğrencilerin cep telefonu ve benzeri cihazları kullanımıyla ilgili yeni düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirmek üzere bakanlık yöneticileri ve tüm illerden milli eğitim müdürüyle bir araya geldi.

‘ÖNLÜK GİYME ZORUNLULUKLARI YOK’

Bakan Tekin, öğretmen odası buluşmalarında öğretmenlerin önlük giymelerinin teşvik edilmesi konusunun gündeme geldiğini belirterek, “Nihayetinde hem öğrencilerimizin hem velilerimizin hem de en azından öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlatıyoruz. Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz” ifadesini kullandı. Velilerin ders saatinde okula girişleriyle ilgili önlemlerin alınması gerektiğini kaydeden Tekin, okul müdürlerinin veli toplantılarını ders dışındaki saatlerde yapmalarını sağlayacak şekilde planlamasını istedi.

İllere yazı gönderdildi! Öğretmenlere ‘tek tip’ kıyafet dayatması

‘SINIFLARDA CEP TELEFONLARINUN BULUNDURULMASI DOĞRU DEĞİL’

Dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Tekin, şöyle devam etti:

“Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacağız. Ayrıca öğrencilerimizin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanılmasından kaçınmak için gerekli önlemleri alacağız. Dolayısıyla sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil.”

Bakan Tekin, il müdürlerinden şehirlerine gittikten sonra ilk iş olarak okulların bakım, onarım ve benzeri konulardaki durumunu tekrar gözden geçirmelerini isteyerek, 11 Eylül’de okulların sağlıklı bir şekilde eğitim öğretime hazır hale getirileceğini ifade etti.

Liselerde sınıf tekrarı geri geliyor