Oğuzhan Uğur’un Atatürk’ün fotoğrafına saldıran çocuk hakkında yaptığı yorum sosyal medyada gündem oldu

Yayın tarihi: 20 Eylül 2023 Çarşamba 11:45 am - Güncelleme: 20 Eylül 2023 Çarşamba 11:45 am

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait fotoğrafla uygunsuz çirkin hareketler yapan lise öğrencisi gözaltına alındı. Babala TV’nin sahibi Oğuzhan Uğur’un ise konu hakkında yaptığı paylaşım sosyal medyada gündem oldu.

Türkiye’de bir lisede çekildiği iddia edilen görüntülerde, bir öğrenci elindeki ulu önder Atatürk fotoğrafıyla uygunsuz hareketlerde bulundu. Görüntülere tepki yağarken İstanbul Valiliği öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu.

GÖZALTINA ALINDI

Haber Global’de yer alan habere göre, valilikten yapılan açıklamada “20.09.2023 günü sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülerde bir şahsın Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik müstehcen hareketler sergilediği görülmüş, şahısla ilgili kimlik tespiti yapılmıştır. Bahse konu eylemi gerçekleştiren A.E.S (17) yakalanarak gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari süreç başlatılmıştır” denildi.

Atatürk fotoğrafına çirkin bir şekilde saygısızlık yapan liseli gözaltına alındı

OĞUZHAN UĞUR’DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Babala TV’nin sahibi Oğuzhan Uğur Mustafa Kemal Atatürk’e ait fotoğrafla uygunsuz çirkin hareketler yapan lise öğrencisi hakkında yaptığı paylaşımda o öğrencinin yetişmesine etken olan ailesine mahallesine ve öğretmenlerine dikkat çekti.

Oğuzhan Uğur açıklamalında şu ifadeleri kullanduı:

M.A.M. 100. Yıl Özel bölümünün tanıtımını çektik bu gece. O gençlerin pırıl pırıl gözleri içimi umutla doldurdu. Sonra rutin uyku öncesi tivitır…. Karşılaştığım şeye bak. Videoyu izleyemedim bile… Hani başkasının adına utanmak mı dersin, acımak mı dersin, ne diyeyim bilemedim. Ancak hissettiğim şeyin öfke olmadığına eminim. Belki biraz kaygı. Çocuğa baktım sonra… Çocuk olması, ergenliğin testesteron patlaması yaptığı döneminde olması, hafif salak bakışları ya da IQsunu gizleyemeyen vücut dili, hiçbiri içimi soğutamadı. Çocuk deyip geçemedim yani. Neler duydu ailesinden? Mahallesinden, öğretmeninden? Kaç kişi sebep oldu buna? Kuytuda da değil kabahati. Sınıfın ortasında. Kameraya çeken, yanından geçen, uzaktan gören… Kaç çocuk oldu? 5 mi? Neler duydular ailelerinden? Mahallelerinden, öğretmenlerinden? Kaç kişi sebep oldu buna? Siz halen videoda bir kişi mi görüyorsunuz? Şimdi siz de kaygılanmadınız mı?