Öğretmen maske takmayan öğrencileri darp etti

Yayın tarihi: 8 Ekim 2021 Cuma 2:02 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 10:35 am

Diyarbakır’da 10 yaşında iki öğrencinin maske takmadıkları gerekçesiyle kafalarına vurulduğu, ‘Maskeniz nerede geri zekâlılar’ denildiği öne sürüldü, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Diyarbakır’da, 4 Ekim’de merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Prof. Dr. Fuat Sezgin Ortaokulu’nda, iddiaya göre 4. Sınıf öğrencisi E.Ö. (10), ders arasında teneffüste koridorda arkadaşı A.K. ile birlikte oyun oynadı. Bu sırada koridorda maske takmadığı gerekçesiyle nöbetçi öğretmen tarafından “Maskeniz nerede geri zekâlılar” denilerek kafalarına vuruldu.

DHA’da yer alan habere göre, iki arkadaş ağlayarak sınıf öğretmenlerinin yanına giderek olayı anlattı. E.Ö.’nün ailesi, darp raporu alarak öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunarak şikayetçi oldu.

E.Ö.’nün babası U.Ö., “Kızlar bu vurulma durumunu öğretmenlerine anlatıyor. Bize ilettiler daha sonra. Okul müdürüne gittik, kendisi yoktu. Yardımcısı olduğunu düşündüğüm kişiyle kamera kayıtlarına baktık beraber. Bana gösterdikleri açıda tam olarak görünmese de kafalarına sert şekilde vurulduğu belli oluyor. İkisi de kafalarını tutarak sınıfa doğru gidiyorlar. Yanımızdaki kişi o öğretmeni aradı ve söylediği ise ‘Tuvaletin olduğu noktada maske takmadıkları için kafalarına tıkladığı’ şeklinde oldu. Bu durumu kabul etmediğimizi ve sert şekilde kafalarına vurduğunu öğrendiğimiz için çocukların beyanı bu şekildeydi. Gidip darp raporu aldık, 155 polis merkezini arayıp şikayetçi olduk. Aynı zamanda, Valilik, CİMER ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet ve darp raporunu sunduk. Bu öğretmenin çocukta geleceği açısından hayatında zarar ve iz bırakacak bir anı oluşturduğundan benzeri olayların yaşanmaması için öğretmenin gerekli idari cezayı almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs geçirenler dikkat!