Öğrencileri inşaat halindeki KYK yurduna yerleştirdiler: Toz toprak içinde yaşıyoruz, aç kalıyoruz”

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 9:41 am - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 9:41 am

İzmir’de KYK’ya ait bir yurtta öğrenciler inşaatı bitmeden yurda yerleştirildi. Öğrenciler, “Toz toprak içinde yaşıyoruz, sofradan aç kalkıyoruz” dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun en lüks yurtları arasında gösterilen ve bin 600 dolayında öğrencinin konakladığı İzmir Karabağlar’daki yurt, inşaatı tamamlanmadan hizmete açıldı. Birgün’e konuşan öğrenciler, bu durumun bir çok sorunu birlikte getirdiğini dile getirdi

TOZUN TOPRAĞIN İÇİNDE UYUYORUZ

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi bir genç, “Yurda ilk geldiğimde neye uğradığımı şaşırdım. Adeta inşaatın içine attılar bizi. Kısa sürede biteceğini söylediler ama hala birçok şey eksik.  Tozun toprağın içinde uyuyoruz. İlk istediğimiz şey inşaatın bir an önce bitmesi” dedi.

Yemeklerin miktar ve içeriğinin yetersizliğine dikkat çeken öğrenci, “Bunun yanında yemek sorunumuz büyüyerek devam ediyor. Yemeklerin kalitesi de çok kötü ve miktarı az. Doymuyoruz. Yemek o gün artsa bile bize vermiyorlar. Doymak için dışarından yemek ve içecek almak zorunda kalıyoruz.  Eğitime başlarken ‘Nasıl olsa yurtta kalıyorum, harçlığım yeter’ diyordum. Ama öyle olmadı. Ben nereden kaynak bulayım?” sözleriyle yaşadıkları durumu özetledi.

Yurtta kalan bir başka öğrenci ise durumu şu sözlerle özetledi: “Elektrik, su ve internet kesintileri çok fazla. Soğuk suyla kaç kere duş aldım. Bir keresinde hasta oldum.  Artık hamama gidiyorum. Zaten tozun toprağın içindeyiz. Bir de duş alamıyoruz. Bunun yanında çamaşırhanemiz çok yetersiz. Temiz kıyafetim kalmadı.  Evi olan arkadaşıma götürdüm. Çamaşırlarımı orada yıkandım ve kuruttum. Mağarada yaşasak aynı şartlarda yaşarız. Yönetime şikâyetlerimizi bildirdik ama şu ana kadar değişen hiçbir şey olmadı.”

Öğrenciler, eğitim görme heyecanıyla geldikleri İzmir’de hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek soruna bir an önce çözüm bulunmasın istedi.

Öğrencilerin beklediği açıklama geldi! KYK burs başvuruları başladı