Odatv yazdı: Hangi Adalet… Ya bu konuşmalar bu yazılar?

Yayın tarihi: 27 Haziran 2023 Salı 3:44 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2023 Salı 3:44 pm

TELE1’e önceki gün başlatılan operasyon devam ediyor. Gözaltına alınan Merdan Yanardağ hakkında bugün karar verilmesi bekleniyor. Odatv, Merdan Yanardağ’ın ifadeleri sonrası bir video hazırladı.

CHP’den seçilip Memleket Partisi’ne oradan diğer partilerle görüşüp AKP’ye katılmaya karar veren AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi önceki gün bir operasyon başlattı. Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın bir hafta önceki yayınından kesitleri alıp AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde yaptığpı gibi montajladı. Çelebi’ye ilk destek İYİ Parti’den geldi. Videonun kırpılmış halini paylaşan vekiller, hem TELE1’i hem de Yanardağ’ı hedef haline getirdi.

Bununla da yetinilmedi. Troller eliyle küfürler ve hakaretler ile bir linç kampanyası oluşturuldu ardından da gözaltı yapıldı.

HAKARET EDEN HESAPLAR HAKKINDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI

Hakaret edenler yaklaşık 300 hesabın ekran görüntüleri TELE1 avukatları tarafından toplandı. Çoğu hesabın ise kimlikleri tespit edildi ve hukuki süreç başlatıldı.

Linç kampanyasını başlatanlar dün Merdan Yanardağ ile Gündem Özel programını görmezden geldi. Dün Yanardağ yayında kesilen ve asla gösterilmeyen bölümlere değinerek ne anlatmaya çalıştığını tek tek gösterdi. Çelebi ve İYİ Partili vekiller sanki TELE1’de Öcalan’a özel bir program varmış gibi davrandı. Bu algı tam da FETÖ’nün yaptığı algı operasyonları gibi. ‘Önce kes ardından hedef göster sonra da tutuklat.’

Bu operasyonu başlatan Çelebi bir detayı gözden kaçırdı. Bugün mensubu olduğu partinin lideri PKK terör örgütü ile defalarca görüştü. Hatta İmralı’ya heyet oıluşturup gönderdi. Habur’da mahkemeler kuruldu, yargılamalar yapıldı. Yine Çelebi’nin çıkıp TELE1’e hakaretler yağdırdığı kanalda şu an bulunan bazı isimler Öcalan’a övgüler yağdırdı. Bununla da sınırlı değildi. Çelebi’nin bugün yanında duran bazı vekiller ve Bakanlar, Öcalan ile ilgili söylediklerini arşivlerden bile kaldırttı.

Kırmızı Kedi Yayınevi: Merdan Yanardağ serbest bırakılsın