New York Times: Trump, bir despotu daha ağırladı

Yayın tarihi: 14 Kasım 2019 Perşembe 2:57 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2019 Perşembe 4:01 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın görüşmesine geniş yer veren New York Times gazetesi görüşmeyi, “Trump bir despotu daha ağırladı” şeklinde yorumladı.

Can Ataklı’dan bomba kulis! Erdoğan-Trump görüşmesindeki ‘damat’ ayrıntısı

Erdoğan-Trump görüşmesinin yankıları sürerken, New York Times gazetesi de görüşmeye geniş yer ayırdı. Gazetenin Beyaz Saray muhabiri Michael Crowley’nin kaleme aldığı değerlendirme yazısında, Trump’ın görüşmede Türkiye’nin Suriye’ye dönük harekatına kayıtsız kalmış göründüğü belirtti.

Harekatın ABD’nin bölge politikalarını sarstığı söylenen yazıda, Trump’ın Erdoğan’a basın toplantısında “sempatik” tavır göstermesinin dikkat çektiği kaydedildi.

Donald Trump’tan yandaş yazar Hilal Kaplan’a: Siz gazeteci misiniz?

Yazı, “Günün sonunda Erdoğan’ın ziyaretinin verimliliği netlik kazanmadı. Beyaz Saray, somut bir anlaşmaya dair bir açıklama yapmadı” şeklinde sonlandı. Gazetenin editöryal görüş bölümünde ise “Trump, Erdoğan’la buluşarak bir despotu daha ağırladı” başlıklı bir yazı yayımlandı.

‘AĞIRLAMAMASI İÇİN TÜM NEDENLER MEVCUTTU’

Giriş cümlesi “Erdoğan’ın ziyaretinden ABD ne elde etti?” olan yazıda, “Trump’ın Erdoğan’ı Beyaz Saray’da ağırlamaması için tüm nedenler mevcuttu” ifadesi yer alırken, Erdoğan’ın S-400 alması, Suriye politikası ve gazeteci ve muhaliflere yönelik baskılarına karşın Trump’ın kendisine karşı zayıf kaldığı kaleme alındı.

“Trump’ın dünyasında sert adamlar daha çok saygı görür” denilen yazıda zirvenin “çok iyi ve verimli” geçtiğine ilişkin elde bir veri olmadığı ve S-400 sorununun çözümsüz kaldığı belirtildi.

“Trump, Erdoğan’a yeni bir paket sunacak”