Norveç Başbakanı Solberg’e koronavirüs soruşturması

Yayın tarihi: 19 Mart 2021 Cuma 4:45 pm - Güncelleme: 19 Mart 2021 Cuma 4:45 pm

Norveç polisi, özel aile toplantılarında ve 60. yaş günü kutlamasında 10 kişiden fazla gruplarla bir araya gelerek koronavirüs kurallarına aykırı davrandığı için Norveç Başbakanı Erna Solberg hakkında soruşturma başlattı.

Yapılan incelemede, Başbakan Solberg’in, şubat ayında Geilo tatil merkezinde kız kardeşleriyle yaptığı tatil sırasında bazı günlerde, 10 kişilik Covid-19 sınırlamasını aşarak 13 kişi ile bir araya geldiği saptandı. Ayrıca, Başbakan Erna Soberg’in , 60. Yaş kutlamasında 10 kişilik sınır aşılarak 14 kişi ile bir araya gelindi. Solberg, bir sağlık sorunu nedeniyle kendi yaş günü kutlamasına katılmamasına karşın soruşturmadan kurtulamadı.

Polisin yürüttüğü soruşturmanın medyaya yansıması üzerine, Başbakanı Erna Solberg, suçlamaları kabul ederek özür diledi.

“ÖZÜR DİLİYORUM”

Norveç Başbakanı Erna Solberg, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

“Sorumlu Başbakan olarak, Covid-19 kısıtlamalarına en başta kendim uymam, 10 kişiden fazla kişinin bir araya getirmemem gerekirdi. Kuralları ihlal ettiğimi biliyorum. Kardeşlerimle birlikte tatil yaptığımız sırada yemek yerken 3 masaya dağılarak sosyal mesafe kuralını uyguladık. Ancak, 3 kişi fazlalığımız vardı. Yaş günü kutlamamada ise 4 kişi fazlaydık. Bunun için Norveç halkından özür diliyor, ayırım yapmadan görevini titizlikle sürdüren Norveç polisine teşekkür ediyorum.”

Solberg’in özür dilemesine karşın, soruşturmanın sürdürüleceği, herhangi bir cezai işlem uygulanıp uygulanmayacağına ise Norveç savcılığının karar vereceği bildirildi.